Vi skal passe godt på vores ældre og på personalet på landets plejehjem. Derfor glæder KL og FOA sig over, at antallet af test af personalet på plejehjem for COVID-19 nu fordobles.

Processen med at teste personale på landets plejehjem vil nu blive intensiveret i tiden, minimum indtil de ældre på plejehjem også er igennem 2. runde vaccination mod COVID-19. Det kommer til at ske med den mest sikre testmetode, nemlig PCR-testen.

“Der er nu lys for enden af tunnellen. Vi er i gang med at vaccinere. Men vi skal det sidste stykke frem til mål. Vi ser lige nu et forhøjet smittetryk i hele samfundet, og den britiske mutation truer. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi kan fordoble testkapaciteten på vores plejehjem, så vi sætter alt ind på at holde smitten for døren og sikre både de ældres og de ansattes tryghed,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard.

Siden smitten tog fart igen i efteråret, er personalet blevet testet systematisk hver anden uge og i nogle af de hårdest COVID-19-ramte områder hver uge. Hertil kommer test ved eventuelle udbrud på plejehjemmene. Kommuner og regioner fordobler nu antallet af PCR-test, så alle medarbejdere bliver tilbudt PCR-testet en gang om ugen i de kommuner, hvor smitten overstiger 20 nye smittede pr. 100.000 indbyggere. Det er pt. gældende i alle landets 98 kommuner. Efter konkret vurdering i dialog med sundhedsmyndighederne kan det blive to gange om ugen.

PCR-testen er den sikreste testmetode og derfor den bedste løsning der, hvor de allermest sårbare borgere er.

”Det er afgørende, at vi får testkadencen op. Vi er rigtig glade for, at man styrker testmulighederne – bl.a. for FOA’s medlemmer, der passer vores ældre og udsatte. De skal ikke gå på arbejde med ondt i maven over muligvis at bære smitten med sig. Vi står med en kæmpe opgave, og vi skal holde fast i en effektiv teststrategi, indtil vi har fået vaccinerne udbredt og smitten slået ned,” siger Torben K. Hollmann, formand for FOA’s social- og sundhedssektor. 

PRESSEMEDDELELSE: 150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

Kilde / Logo: KL

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen