SOSU-skole trodser corona og styrker skolefællesskab med online morgensamlinger

PRESSEMEDDELELSE – SOSU-skole trodser corona og styrker skolefællesskab med online morgensamlinger

Manglende fællesskab og motivation blandt eleverne udfordrer de danske social- og sundhedsskoler – og ikke mindst i en tid med restriktioner og nedlukninger. Nu går SOSU Herning nye veje for at engagere elever og mindske risikoen for frafald.

Den 3. februar blev SOSU Herning transformeret fra SOSU-skole til tv-producent med premieren på det nye initiativ “Go’ morgen SOSU”. Initiativet består af en række online morgensamlinger for de nye grundforløbselever, som har til formål at styrke skolefællesskabet, booste elevernes motivation og få flere elever til at lykkes med uddannelsen:

“Med Go’ morgen SOSU forsøger vi at skabe en morgensamling med wauw-effekt, som inviterer eleverne til at deltage i noget, der er større, end det der måske kunne foregå andre steder. Vi håber, det er med til at gøre skolen til et attraktivt fællesskab, som vores elever ikke har lyst til at undvære,” fortæller direktør for SOSU Herning Mads Schmidt Haagensen.

Morgensamlingerne er resultatet af et kreativt samarbejde mellem SOSU Herning og nonprofit-organisationen Raido. Indsatsen testes i første omgang over syv uger, hvor SOSU Herning siger godmorgen med quizzer og andre indslag forberedt og præsenteret af skolens elever og undervisere. Og så bliver initiativet bakket op af kendte ansigter som statsminister Mette Frederiksen, sundhedsekspert Christian Bitz, skuespiller Stephanie León og tv-læge Peter Geisling, som gæster udsendelserne og deler gode råd med eleverne:

“Jeg deltager i Go’ morgen SOSU, fordi jeg gerne vil være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt et arbejde eleverne uddanner sig til. De holder vores børn og ældre i hånden og kæmper for deres sundhed – det har jeg stor respekt for,” fortæller Peter Geisling, som deltager på morgensamlingen den 17. marts.

Onsdag d. 3. marts kunne halvdelen af grundforløbseleverne endelig møde op i klasselokalerne og se Go’ morgen SOSU på den samme skærm. Den gradvise genåbning betyder nemlig, at eleverne nu kan møde fysisk ind hver anden uge. Ambitionen er imidlertid, at initiativet bliver en 100% fysisk og varig indsats for hele skolen. Som Raidos stifter og direktør Steffen Thybo Drostgaard forklarer, handler Go’ morgen SOSU nemlig om mere end bare morgensamlinger:

“Indsatsen er også processen forud for morgensamlingerne. Eleverne mødes flere gange i grupper for at udarbejde film, interviewe andre elever og overtage skolens sociale medier. Den proces skaber elevengagement og styrker elevernes tidlige socialisering. Og vi ved, at netop det kan være afgørende for elevers motivation for at gennemføre uddannelsen.”

SOSU Hernings direktør Mads Haagensen håber, at initiativet inspirerer andre skoler til nye måder at styrke fællesskabet. Han deltager derfor aktivt i den videre udbredelse af indsatsen gennem Raidos Ledernetværk for erhvervs- og gymnasiale uddannelser.

PRESSEMEDDELELSE – SOSU-skole trodser corona og styrker skolefællesskab med online morgensamlinger

Kontakt vedr. Go’ morgen SOSU’s koncept og indhold

Mads Schmidt Haagensen

Direktør for SOSU Herning

E-mail: msh@sosuherning.dk

Steffen Thybo Drostgaard

Direktør & stifter, Raido

E-mail: steffen@raido.org

Tlf.: 40 62 03 21

Kontakt vedr. praktiske forhold, fx fotos

Tania Fogh Sørensen

Kommunikationsmedarbejder, SOSU Herning

E-mail: tfs@sosuherning.dk

Tlf.: 51 63 04 80 

Amanda Ellekilde Jørgensen

Kommunikationsmedarbejder, Raido

E-mail: amanda@raido.org 

Tlf.: 51 26 40 43

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen