HiFi Klubben inviterer til gratis koncerter i fuldstændigt mørke over hele landet. Når synet fjernes, skærpes hørelsen, og ved 27 gratis intimkoncerter onsdag 13. november kan alle interesserede opleve den intense lytning i mørket.

PRESSEMEDDELELSE: Få intense lytteoplevelser ved mørklagte koncerter
HiFi Klubben inviterer til gratis intimkoncerter over hele landet. For at udfordre måden, vi lytter på, og skabe en ren og fokuseret oplevelse skal publikum lytte i mørke. Foto: PR.

På gourmetrestauranter i europæiske storbyer kan gæsterne få åbnet sanserne helt op ved spise i mørke. Og måske kender du selv oplevelsen af, at alle lyde omkring dig virker kraftigere og står knivskarpt, hvis du går gennem en mørk skov sent om aftenen. Når én af vores sanser fjernes, skærpes indtrykkene nemlig fra de resterende, og oplevelserne intensiveres.

Netop den helt intense lydoplevelse skal vi prøve at finde ind til igen, mener HiFi Klubben. Derfor inviterer de nu til en række fuldstændigt mørklagte og gratis intimkoncerter med lokale upcoming artister i 27 danske byer under navnet LISTEN IN THE DARK. Her er lyden i centrum, og fokus bliver 100 procent på musikken:

– Vi vil give publikum en særligt fokuseret oplevelse, hvor de kan give sig hen til musikken, der får den fulde opmærksomhed. Vi er simpelthen i stand til at lytte bedre og mere intenst, når der ikke er nogen synsindtryk at forholde sig til. Helt konkret skruer vi ned for lyset i butikkerne, og alle får en natmaske for øjnene, så de absolut intet kan se. Vi sørger også for, at alle mobiltelefoner er slukkede, så der ikke er nogen forstyrrende elementer, siger Sanne Ernst Christensen, der er ansvarlig for LISTEN IN THE DARK hos HiFi Klubben.

PRESSEMEDDELELSE: Få intense lytteoplevelser ved mørklagte koncerter
Ved at afholde koncerten i mørke vil HiFi Klubben give publikum en særligt fokuseret oplevelse, hvor de kan give sig hen til musikken, uden at der er nogen synsindtryk at forholde sig til. Foto: PR.

Unikt for musikeren

Det er anden gang, at HiFi Klubben arrangerer LISTEN IN THE DARK. Første gang var en stor succes – ikke kun for de fremmødte tilhørere, men også for de optrædende kunstnere. En af dem var Soluna Kettel, der sidste år optrådte i HiFi Klubben.

– Det var fantastisk at kunne koncentrere sig om musikken, og selvom jeg ikke kunne se publikum, kunne jeg tydeligt mærke energien fra dem. Det var en speciel og meget intim følelse, som jeg endnu ikke har oplevet i samme grad ved andre koncerter, siger Soluna Kettel,

Lyt som du gjorde engang

LISTEN IN THE DARK ligger i forlængelse af HiFi Klubben kampagne, LISTEN LIKE YOU NEVER GREW UP. Når man er barn, reagerer man helt spontant på musikken – man bruger fantasien, skråler med på sangene og hopper og danser rundt i stuen. Og den umiddelbare spontanitet skal man Ifølge HiFi Klubben også have lov til at udleve som voksen.

Ved at invitere til mørklagte intimkoncerter indbyder vi folk til at give slip og lade sig opsluge af musikken. Det er naturligvis på en helt anden måde, end når man smider alle hæmninger og danser til musikken, som var man barn igen. Men begge er oplevelser, hvor vi skal give os hen til det at lytte, give musikken plads og lade os bevæge, fortæller Sanne Ernst Christensen.

Praktisk information

HiFi Klubben afholder LISTEN IN THE DARK onsdag den 13. november. Dørene åbner klokken 19.00. Der skal reserveres plads på forhånd. Efter først til mølle-princippet kan alle interesserede tilmelde sig gratis via dette link.

PRESSEMEDDELELSE: Få intense lytteoplevelser ved mørklagte koncerter

Kilde / Logo / Foto: HiFi Klubben

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen