Kleen hubs løsning er en potentiel game-changer i take-away industrien, takket være en smartphone app, der har til formål at formidle en cirkulær service med genbrugelige bokse af rustfrit stål.

København – 30 Oktober 2020 – Kleen hub har designet en revolutionær service, der gør bæredygtig emballage til et nemt og bekvemt alternativ for restauranter og deres kunder.

Via en smartphone-app gør kleen hub det muligt for restauranter at udlåne genbrugelige take-away bokse til deres kunder uden opkrævning af depositum og uden bekymring for, hvorvidt de bliver returneret. Appen sporer alle transaktioner og gør det muligt for kunder at låne boksene i op til 10 dage gratis. Boksene kan returneres til enhver tilknyttet restaurant, hvorefter de bliver vasket, inden de cirkulerer videre.

Kleen hub boksen i rustfrit stål er designet til at kunne indeholde det meste indenfor take-away mad, alt imens den har et elegant design og er nem at gøre ren.

Sammenlignet med engangsemballage har boksene en væsentlig lavere miljøpåvirkning, da de kan genbruges hundredevis af gange. Virksomheden vurderer, at i en enkelt kleen hub boks’ levetid, kan der spares op til 134 kg CO2, mens mængden af skrald bliver reduceret.

“Folk er begyndt at indse, at selv et simpelt take-away måltid skader miljøet. Vores service er en løsning på den stigende bekymring samtidig med at være økonomisk overkommelig for restauranter,” siger Giuseppe Lanzafame, medstifter af kleen hub.

Kleen hub kommer til live på et vigtigt tidspunkt for miljøet. Københavns 2025 klimaplan har en ambitiøs målsætning om at gøre hovedstaden CO2-neutral. Samtidig er der i EU som helhed planer om at forbyde skadeligt plastik. Restaurantejere og deres kunder deler en overbevisning om, at der er brug for et mere bæredygtigt system. Kleen hub opbygger løbende nye samarbejder med restauranter og udvider deres netværk blandt folk.

Global Compact Network Danmark har for nylig tilføjet kleen hub til deres projekt: Verdensmål i Værdikæden, som har til mål at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer. Dette ser kleen hub som en mulighed, der kan fremskynde deres udvikling og udbrede deres netværk i den danske fødevareindustri.

Den danske miljøorganisation Plastic Change har også fået øjnene op for kleen hub

Adm. Dir. for Plastic Change Louise Lerche-Gredal, siger: “Det danske pantsystem har gjort danskerne velkendte med retur systemer, og nu er det tid til at tage det et skridt videre og ind i take-away industrien. Teamet bag kleen hub har anerkendt behovet for forandring og benytter muligheden for at starte noget nyt.”

Kleen hub er tilgængelig på Vesterbro den 30. oktober og vil snart være at finde i resten af København.

PRESSEMEDDELELSE: Kleen hub lancerer et innovativt alternativ til engangsemballage

Kilde / Logo: Kleen Hub

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen