Danskerne investerer i sommerhuse som aldrig før og køber nyt interiør, der skal få det til at fungere både til dagligdagen og ferielivet. Få tips til indretning af sommerhuset, der kan det hele.

PRESSEMEDDELELSE – Feriebolig og ekstra hjem, indret sommerhuset multifunktionelt

Sommerhuse har længe været populære i Danmark, og corona har kun gjort dem endnu mere efterspurgte. I første kvartal i år blev der solgt over 6000 sommerhuse, hvilket er næsten dobbelt så mange som i samme periode året før og næsten 1500 flere sommerhuse end det ellers rekordsættende andet kvartal i 2020. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Mange har set muligheden for at lave et ekstra hjemmekontor i sommerhuset, der samtidig skal kunne rumme gæster, ferie og afslapning. Det stiller nye krav til indretningen, og det mærkes hos det danske møbelhus ILVA, der har set en betydelig stigning i salget af møbler til det moderne og multifunktionelle sommerhus.

– Tidligere overtog man bare den sofa, der var i sommerhuset, eller også kørte man på genbrugspladsen. I dag vil man i højere grad følge tidens trend og lave plads til, at hverdagslivet også kan fungere i fritidsboligen. Det er især sovesofaer, sovebrikse, bænke og små konsolborde, der også kan fungere som skriveborde, som vi sælger rigtig meget af til sommerhusene, fortæller Jane Schmücker Høegh, der er designchef hos ILVA.

Hun anbefaler følgende råd til, hvordan du bedst indretter sommerhuset, så der er plads til både hverdags- og ferieliv.

1. Vælg møbler, der skaber plads

Gennemsnitsstørrelsen på et dansk sommerhus er 75 kvadratmeter, og derfor skal pladsen udnyttes optimalt. Vælg multifunktionelle møbler, der kan foldes ud og slås sammen. Moderne sovesofaer eller sovebrikse er oplagte til stuen, så der er mulighed for ekstra sovepladser. Små konsolborde, der kan bruges som skriveborde, kan også nemt fungere som pyntebord, når computeren er pakket væk, og det er tid til afslapning. Små bænke er også populære, og det er med god grund. De giver ekstra siddepladser uden at fylde for meget og kan gemmes væk under eksempelvis et tv-møbel eller skubbes op mod væggen, så der er god plads i det daglige.

2. Skab nærvær rundt om bordet

Runde spiseborde er både populære og gode til at skabe nærvær i danskernes sommerhuse. Man kan samles flere mennesker og være en del af den samme samtale, og det har mange savnet i løbet af de seneste mange måneder med restriktioner. Et rundt bord kan desuden nemmere skubbes lidt over mod et hjørne og trækkes frem i lokalet, når der er brug for mange siddepladser og socialt samvær.

3. Husk hyggen ude og inde

Uanset hvor mange arbejdstimer man tager på det nye hjemmekontor i sommerhuset, skal der stadig være en afslappet stemning i et sommerhus. De lysere toner på både møbler, tæpper og puder er med til at understøtte roen og det naturlige. Udendørs kan bålfade og pejse gøre uderummet ekstra hyggeligt og er derfor populære, og vil man hive naturen med indenfor, kan kunstige planter give masser af både hygge og liv til sommerhuset – og så kan de klare sig selv uden vanding og pasning, når man er væk.

PRESSEMEDDELELSE – Feriebolig og ekstra hjem, indret sommerhuset multifunktionelt

Kilde / Logo / Foto: ILVA A/S

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen