I sit nye job vil JYSKs CFO, Signe Lind Jacobsen, sætte mere strøm til virksomhedens finansielle data, så vigtige beslutninger kan træffes på et solidt, finansielt grundlag.

PRESSEMEDDELELSE - Ny finansdirektør vil styrke brugen af finansielle data

1. august 2023 havde Signe Lind Jacobsen første arbejdsdag på JYSKs internationale hovedkontor i Aarhus-forstaden Brabrand i Danmark.

Som uddannet revisor og med over 20 års erfaring inden for finans kommer 40-årige Signe Lind Jacobsen med stærke kompetencer til JYSK. Tidligere har der på visitkortet stået Bestseller, Rema 1000, Salling Group og senest Danish Crown, hvor hun havde titel af Senior Vice President med ansvar for finans i den internationale slagterikoncern.

Tættere på kunderne med data

I maj måned var hun med til strategipræsentation i HimmerLand, hvor JYSKs top-150 var samlet. Siden har hun også fået de daglige salgsrapporter, så hun allerede fra dag ét i jobbet kunne have et godt indblik i forretningen.

”Jeg kan virkelig godt lide den daglige del af retail, for du kan i princippet se tallene for i går, gøre noget i dag og allerede se resultaterne i morgen. Det med at komme endnu tættere på kunderne har jeg glædet mig rigtig meget til at arbejde videre med,” siger hun.

En af de måder, hvorpå den nye finansdirektør vil komme tættere på kunderne, er ved at udnytte JYSKs store mængder finansielle data til at underbygge datadrevne beslutninger.

”Der er ingen tvivl om, at de mange dygtige medarbejdere i finansafdelingen har godt styr på forretningen. Det er ikke mindst Henrik Naundrups (tidligere CFO, red.) fortjeneste. En af de ting, jeg forventer at kunne bidrage med, er at sætte endnu mere strøm til, hvordan finans kan bidrage til at hjælpe forretningen med at træffe de rigtige beslutninger. Vi har rigtig, rigtig mange data, som uden tvivl kan hjælpe os i den retning,” forklarer hun.

Lars Larsens ånd lever videre

Som CFO og Executive Vice President er Signe Lind Jacobsen en del af JYSKs øverste ledelse med otte medlemmer. Men selvom hun kommer til at sidde med i toppen, er den nye finansdirektør glad for, at man i JYSK har benene solidt plantet på jorden.

”Det er professionelt, men lidt på flade fødder,” som hun formulerer det. ”Jeg kan godt lide stilen, man er nede på jorden, og det er mit indtryk, at det er den oprindelige ånd fra Lars Larsen, som lever videre i virksomheden. Man kan godt lide at gøre en god forretning, men den skal også være ordentlig, og ordentlighed er helt klart en vigtig værdi for mig.”

Med en omsætning på 36,2 milliarder DKK og et overskud på 4,56 milliarder DKK i finansåret 2022 har finansdirektøren også andre end de kulturelle værdier at se til.

”Det sidste tal betyder mere end det første. For hvis du som virksomhed ikke har penge, har du ikke mulighed for at udvikle dig. Det betyder noget for mig at komme ind i en virksomhed, som har leveret overskud så mange år, og toplinjen vidner jo selvfølgelig om, hvor stor JYSK er. Det er imponerende,” siger Signe Lind Jacobsen.

Bæredygtighed som værdi for kunden

Foruden det finansielle ansvar får den nye CFO også ansvar for sustainability-afdelingen, som skal sætte endnu mere fokus på, hvordan JYSK kan arbejde med bæredygtighed. Det kalder hun selv ”megaspændende”.

”Bæredygtighed interesserer mig især, fordi det er et område, der påvirker os alle sammen, og det kræver en datadisciplin at arbejde med. Selvom sustainability bor i finans, har vi brug for flere kompetencer rundt i virksomheden for at nærme os målet,” siger hun.

Det lovmæssige skal der ifølge hende som en selvfølge være styr på. Det er desuden et område, hvor der kommer mere regulering i årene fremover.

”Men jeg interesserer mig også for, hvordan vi kan få bæredygtighed til at blive en del af forretningen, så det ikke bare handler om rapportering, men om at gøre det til en værdi for vores kunder,” siger hun.

Karriere

  • 2023-: CFO og Executive Vice President, JYSK
  • 2021-23: Senior Vice President og CFO Commercial, Danish Crown
  • 2014-20: Finance Director, Salling Group
  • 2013-14: Commercial Controller, Läntmannen Unibake
  • 2012-13: Controller, Rema 1000 Danmark
  • 2008-12: Controller og senere Finance Manager, Cadbury Stimorol
  • 2006-08: Controller, Bestseller
  • 2002-06: Revisor, Deloitte

Blå bog

  • Født i 1982 og opvokset i Vejle, Danmark
  • Bor i Aarhus-forstaden Risskov, Danmark, sammen med ægtefællen Christian, der er selvstændig, og parrets to børn på 10 og 12 år plus familiens hund og kat

JYSK er en international boligkæde med skandinaviske rødder, som gør det let at indrette alle rum i ethvert hjem samt haven.

Med over 3.300 butikker og webshops i 48 lande har JYSK altid et godt tilbud og kompetent service i nærheden, uanset hvordan kunderne ønsker at handle.

Grundlægger Lars Larsen åbnede sin første butik i Danmark i 1979. I dag beskæftiger JYSK 30.000 medarbejdere.

JYSK er en del af familieejede Lars Larsen Group med en omsætning på 44,0 milliarder DKK i finansåret 2021/22. JYSKs omsætning var på 36,2 milliarder DKK i finansåret 2021/22.

PRESSEMEDDELELSE: JYSK giver medarbejdere fri efter jubilæumsfest

KILDE / LOGO / FOTO: JYSK

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen