På fredag 14. februar fejrer verden Valentinsdag. Godt nok er fænomenet mest udbredt i USA, hvorfra vi ofte hører om de mest ekstravagante og vanvittige påfund, men måske findes der flere danske romantikere, end der umiddelbart vil give sig til kende. Hos Interflora melder man nemlig om fremgang på hele 80% fra blot 2013-2019 på blomster- og gavehilsner. Og i år regner man med – endnu en gang – at sprænge salgsrekorden for, hvad der er blevet den mest universelle romantiske gestus: At sige det med blomster på Valentinsdag.

PRESSEMEDDELELSE: Verden går amok på Valentinsdag, men danskerne er også godt på vej

En overklistret bil med kærestebilleder, Somewhere Over the Rainbow på klarinet spillet af ingen ringere end Kenny G eller en gigantisk, hjerteformet pizza. Der er mange måder at sige det på, og især når vi hører historier fra udlandet. 

Men danskerne begynder nu også at være med. I løbet af blot seks år har Interflora mærket en kæmpe fremgang. Fra 2013-2019 oplevede Interflora således en vækst på 80% i salget på Valentinsdag. Alene fra 2017-2018 steg tallet med 30%. Noget tyder på, at selvom Valentinsdag ofte associeres med overdådige romantiske gestusser og vilde kærlighedserklæringer, så har danskerne fundet vores egen måde at gøre tingene på, nemlig en buket blomster eller en anden kærlig hilsen.

Unge fører, men de ældre er også med

Trods det, at vi her i det kolde Danmark kan være lidt tilbageholdende med at slå ud med de romantiske arme, så fejrer lige knapt 40% af danskere mellem 18-30 år Valentinsdag. Og ret beset, er det måske også dem, der er mest nyforelskede.

Men rundt omkring i landet melder flere blomsterhandlere om, at det i stigende grad også er de ældre, der kommer ind fra gaden og køber blomster til deres udkårne. 

“Vi hører fra vores blomsterhandlere, at flere og flere af vores kunder på over 50 år benytter anledningen til at fejre parforholdet og ægteskabet,” fortæller Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør i Interflora Danmark, og som selv har været sammen med sin hustru i 23 år. “Nu er det jo en forholdsvis travl dag for mig, men jeg husker da at sende en buket til min søde hustrus arbejde. Også for lige at markere, at hun er optaget,” afslutter han med et grin. 

Ny, skræddersyet kærlighed 

Når danskerne i år skal fejre kærligheden, kan de nu nemt og hurtigt via Interfloras nylancerede mobilsite give en helt særlig og skræddersyet blomsterhilsen. Inspireret af virksomheder som Nike og Apple er det nu muligt at skræddersy sin helt egen buket ved selv at bestemme bukettens nuancer, udtryk og bindestil. Når buketten er designet, vil den passe præcist til modtageren og være fyldt med ikke blot smukke blomster, men også med omtanke og kærlighed. Og i øvrigt bestilt hurtigere end kæresten kan sige “ej skat, det skulle du da ikke have gjort”. 

Interflora har igen i år udvidet deres deadline på Interflora.dk for bestillinger af blomster helt frem til kl. 16.00 på Valentinsdag, og bestræber sig på at levere inden kl 18. Sidder kæresten eller hustruen på kontoret, så opfordrer Interflora til at bestille i god tid, så den når frem i tide.

Tal fra Dansk Erhverv om Valentinsdag:

  • 24% af danskerne planlægger at fejre Valentinsdag (2018)
  • 16% planlægger at spise en god middag med deres nærmeste derhjemme, mens 10% planlægger at købe blomster (2018)
  • 39% af danskerne mellem 18-30 år fejrer Valentinsdag (2018)

Fakta om Valentinsdag fra Interflora:

  • Interfloras leveringer af blomster, chokolade osv. på Valentinsdag er steget med 80% fra 2013-2019
  • Alene fra 2017-2018 steget salget med 29%

Vedhæftede billede er til fri, redaktionel afbenyttelse.

PRESSEMEDDELELSE: Verden går amok på Valentinsdag, men danskerne er også godt på vej

Kilde / Logo / Foto: Interflora Danmark

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen