I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts, hædrer Spotify de kvindelige stemmer, som lytterne ikke kan få nok af.

PRESSEMEDDELELSE: Spotify afslører hvilke kvinder vi lytter til

Billie Eilish

Spotify lancerer for første gang nogensinde en kampagne på Kvindernes Internationale Kampdag – #musicneedswomen, #podcastsneedwomen and #audioneedswomen – for at sætte fokus på vigtigheden af kvinder i branchen. Den 8. marts vil en ny International Women’s Day hub gå live på Spotify, som vil indeholde kvindelige tracks, playlister og podcasts, samt playlist-takeovers med nogle af de mest dynamiske kvinder inden for lyd.

Billie Eilish er på alles læber, men hun topper ikke kun listen blandt andre kvindelige artister. Billie Eilish dominerer samtlige lister i år (fra 1. januar til 1. marts 2020). Hun har mere end 10,3 mia. streams, mere end 60 millioner mio. månedlige lytninger, hendes nummer “bad guy” har passeret 1,2 mia. streams og hun har for nylig udgivet den nye James Bond temasang “No Time To Die.” Taylor Swift er den anden mest streamede kvindelige artist på Spotify efterfulgt af Ariana Grande, Halsey og Camila Cabello.

Top 10 listen over de mest lyttede kvindelige artister (baseret på streams i perioden 1. januar til 1. marts, 2020). Tessa er den eneste danske kvinde blandt de 10 mest lyttede kvinder.

 1. Billie Eilish
 2. Tessa
 3. Camila Cabello
 4. Dua Lipa
 5. Halsey
 6. Selena Gomez
 7. Ariana Grande
 8. Rihanna
 9. Ava Max
 10. Taylor Swift

Kvinderne har også indtaget podcastgenren. Målt på antal streamede timer er podcasts med kvindelige værter er en sand fanfavorit, og det er især true crime genren, der dominerer den internationale topliste. På toppen af listen ligger My Favorite Murder, der er en sjov true crime serie med komikerne Karen Kilgariff og Georgia Hardstark. Anden pladsen indtages af Crime Junkie, hvor er værterne er Ashley Flowers and Brit Prawat, som begger kalder sig for ægte krimi-junkier. 

I Danmark ser toplisten for podcasts med kvindelige værter således ud (baseret på antallet lyttede timer i perioden 1. januar til 1. marts, 2020):

 1. Mørkeland
 2. Curlingklubben
 3. Fries before guys
 4. Millionærklubben
 5. Sitter – med Signe Lindkvist og Iben Hjejle

Kvindelige podcast lyttere er især besat af true crime genren, og det viser sig, at det kan forklares videnskabeligt. Lyt eventuelt til det seneste interview med socialpsykologen Amanda Vicary på Spotify’s blog For the Record for at få alle detaljerne.

Hvis true crime ikke er din kop te, så frygt ikke – der er stadig masser af podcast med et kvindeligt fokus. Overvej eventuelt disse Spotify Originals:

 • The Cut on Tuesdays: En ugentlig udforskning af emner lige fra kultur, stil, sex og politik.
 • Motherhacker: En spændende fiktiv serie om en kvinde, indtalt af Carrie Coon, der jagter tyvene, der har frarøvet hendes opsparing til alderdommen.
 • Motherhood Sessions: Et dyk ned i de psykologiske forandringer og udfordringer der følger med, når man bliver mor. 
 • The Guilty Feminist: En komedie – og en meget ærlig én – der kigger nærmere på hverdagens udfordringer, som kvinder står overfor.  

Her følger en række toplister over kvindelige stemmer på Spotify:

Top 10 liste over de mest-streamede kvindelige artister i verden (baseret på streams i perioden 1. januar til 1. marts, 2020):

 1. Billie Eilish
 2. Taylor Swift
 3. Ariana Grande
 4. Halsey
 5. Camila Cabello
 6. Selena Gomez
 7. Dua Lipa
 8. Nicki Minaj
 9. KAROL G
 10. Tones and I

Top 10 liste over globale podcasts med kvindelige værter (baseret på antallet lyttede timer i perioden 1. januar til 1. marts, 2020):

 1. My Favorite Murder (med Karen Kilgariff og Georgia Hardstark) (USA)  
 2. Crime Junkie (USA) 
 3. Call Her Daddy (USA) 
 4. Mordlust (Germany) 
 5. Morbid: A True Crime Podcast (USA) 
 6. And That’s Why We Drink (USA)  
 7. Office Ladies (USA) 
 8. Martha Debayle (Mexico) 
 9. Girls Gotta Eat (USA)
 10. Herrengedeck – Der Podcast (Germany) 
PRESSEMEDDELELSE: Spotify afslører hvilke kvinder vi lytter til

Kilde / Logo / Foto: Spotify

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen