For millioner af mennesker er rent vand og sanitet et spørgsmål om liv og død – i Danmark tager vi det tit forgivet. I den nye børnebog ’Vandspejlet’ drager to hovedpersoner, Victoria og Nixon, på rundtur i Tanzania og Danmark for at finde gode vand-løsninger. Gennem bogen kan børn i alderen 9-12 år stifte bekendtskab med Verdensmål 6 og de udfordringer og konsekvenser, som mangel på rent vand giver.

PRESSEMEDDELELSE: Ny bog i børnebogserien “Victoria og Verdensmålene” sætter fokus på udfordringerne ved mangel på rent drikkevand og sanitet

FN’s Verdensmål 6 vil sikre at alle har adgang til rent vand og sanitet, hvilket er omdrejningspunktet for historien i Jesper Tornbjergs nye børnebog. Bogen er lavet i samarbejde mellem børnebogserien ’Victoria og Verdensmålene’ og Dansk Folkehjælp. Bogen udkom i forbindelse med Danmarks Læringsfestival i Bella Centeret i starten af marts og udspringer af en inspirations tur til Tanzania.

Research tur til Tanzania åbnede øjnene

For relativt få penge kan udviklingsprojekter inden for vand, toiletter og spildevand gøre en betydelig forskel for rigtig mange mennesker.Det bekræfter en researchtur til Tanzania gennemført af repræsentanter for Dansk Folkehjælp og børnebogsserien Victoria & Verdensmålene. Turen har virket som inspiration til børnebogen ’Vandspejlet’.

”Turen til Tanzania viste med al tydelighed, at vand-projekter gør en klar forskel i såvel forstæderne til millionbyen Dar es Salaam som i fattige masai-landsbyer oppe i bjergene. Adgang til rent vand gør livet lettere og sundere for familier og på skoler” forklarer børnebogsforfatter Jesper Tornbjerg fra Victoria & Verdensmålene

Gennem organisationen TAWASANET støtter Dansk Folkehjælp en række græsrodsprojekter i Tanzania. Organisationen oplever, at den offentlige vand- og spildevandssektor har svært ved at følge med efterspørgslen på rent vand.

”Verden har brug for et gevaldigt løft indenfor vand, hygiejne, toiletter og spildevandsrensning. Jeg håber, at ’Vandspejlet’ kan give et lille løft i vores bevidsthed om, at der ligger et stort arbejde foran os – og at der vitterligt er mange gode løsninger, vi kan tage i anvendelse” siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Gør Verdensmålene forståelige for børn

Med bogserien lærer børn om FN’s 17 Verdensmål. ’Vandspejlet’ er den syvende bog i rækken og har allerede fået en god anmeldelse af Globalnyt. De roser blandt andet bogen for at supplere med pædagogiks læring og at forklare et kompliceret begreb som Verdensmålene uden at tale ned til de unge læsere.

”Med ’Vandspejlet’ kan børn på 9-12 år og deres voksne gennem øjnene på 11-årige Nixon og 12-årige Victoria opleve, hvor vigtigt det er med adgang til rent drikkevand og ordentlige toiletforhold. I Danmark tager vi det for givet, at der er styr vand og sanitet, men for mennesker i Tanzania er det ofte et spørgsmål om liv eller død” siger Jesper Tornbjerg.

I forbindelse med udgivelsen af bogen, skulle folkene bag have besøgt to skoler, Eskildstrup Børne- og Fællesskole og Rødby Byskole, men på grund af COVID-19 er de besøg udskudt til afholdelse senere. 

For yderligere information:

Ved spørgsmål til denne pressemeddelelse eller bestilling af gratis eksemplarer af ’Vandspejlet’ kontakt børnebogsforfatter Jesper Tornbjerg T: 22 750 470 eller mail jesper@victoriaogverdensmaalene.dk.

Fakta om Vandspejlet

’Vandspejlet’ er udgive med støtte af EU-puljen FRAME – VOICE – REPORT, Nordea Invest, IDA, Danske Vandværker, DANVA og Dansk Folkehjælp. ’Vandspejlet’ er den 7. titel i serien om Victoria & Verdensmålene, der kobler fakta/fiktion og alvor/humor, så svært stof bliver gjort let tilgængeligt for børn og deres voksne. Læs mere på www.victoriaogverdensmaalene.dk

Fakta om Verdensmålene

FN’s 193 medlemslande har i 2015 vedtaget 17 bæredygtighedsmål, der skal være nået i 2030. Det sjette mål handler om at sikre rent vand og sanitet til alle. Læs mere på https://www.verdensmaalene.dk/fakta/verdensmaalene

Om Dansk Folkehjælp

Dansk Folkehjælp er en landsdækkende, frivillig humanitær organisation, som yder hjælp til udsatte mennesker i Danmark og udlandet. Det grønne kors er vores kendetegn, hvor frivillighed, solidaritet med de svageste, og bæredygtighed i vores arbejde er de grundlæggende elementer.

Dansk Folkehjælp arbejder med 3 centrale indsatsområder, forebyggelse- og førstehjælp, frivilligt socialt arbejde, og internationalt med katastrofe- og nødhjælp samt udviklingsprojekter.​

PRESSEMEDDELELSE: Ny bog i børnebogserien “Victoria og Verdensmålene” sætter fokus på udfordringerne ved mangel på rent drikkevand og sanitet

Kilde / Logo / Grafik: Have Kommunikation A/S

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen