IDRÆTSMØDET i Aalborg arbejder på at afholde 2021-udgaven, som en stor fysisk event under gældende restriktioner fra 2. – 6. juni. Der bliver dog også planlagt en online-version. IDRÆTSMØDET håber at blive en nøglespiller i genstarten af det danske idrætsliv.

PRESSEMEDDELELSE – Comeback: IDRÆTSMØDET både fysisk og virtuelt til juni

Triathlon på havnen, udspring fra Limfjordsbroen, dansefestival og en stor konference med idrætten i fokus. IDRÆTSMØDET 2021 bliver helt sikkert gennemført i år enten fysisk eller virtuelt. Arbejdet går stadig på, at Danmark er så tæt på normale tilstande igen, at mennesker kan mødes til et fysisk møde i Aalborg fra 2. – 6. juni.

  • Vi er meget opsatte på at kunne præsentere IDRÆTSMØDET fysisk til juni med masser af events og folkelige aktiviteter i Aalborg. Men vi arbejder og planlægger også efter, at vi stadig kan være underlagt restriktioner med store begrænsninger til den tid. Så vil vi selvfølgelig tilpasse de fysiske aktiviteter efter alle gældende restriktioner, ligesom vi planlægger en virtuel udgave af konferencen, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune
  • IDRÆTSMØDETs målsætning om at styrke og samle den danske idrætssektor er vigtigere end nogensinde før. Idrætslivet er jo en af de mest samlende dele af det danske samfund og lige nu er det sat helt i stå – IDRÆTSMØDET er godt sted at få sat en genstart på dagsordenen, fortsætter Mads Duedahl.

Samler stadig input

Idrætsmødet havde sin debutsæson i 2019 med over 20.000 deltagere, mens 2020 blev aflyst på grund af Covid-19. I 2021 er der stor motivation for igen at samle Idræts-Danmark i Aalborg. IDRÆTSMØDET står på flere ben – en idrætskonference, en skoledel og en stor folkelig idrætsfestival, hvor der både bliver mulighed for at deltage og være tilskuer til en masse forskelligartede idrætsaktiviteter. Programplanlægningen er langt, men IDRÆTSMØDET er stadig interesseret i at få de gode idéer ind:

  • Vi er stadig i en fase, hvor vi rigtigt gerne vil i dialog med alle interesserede. Så det er stadigt muligt at komme på banen med forslag til aktiviteter til idrætsfestivalen. Hvis man har en god ide, vil vi meget gerne høre og være med til at facilitere samarbejde mellem foreninger og interessegrupper på tværs af idrætsgrene, fortæller Morten Arvidsson, koordinator af IDRÆTSMØDET.
  • De mange idrætsaktiviteter, som vi p.t. har på programmet er for størstedelen fleksible og kan skaleres op og ned i forhold til hvilke restriktioner, der er gældende. Ligesom vores samarbejdspartnere er ivrige efter at få løbet idrætten i gang igen. Og så bliver Covid-19 jo i sig selv et tema i år. Vi skal jo tale om genstarten af det danske idrætsliv og ikke mindst hvilke erfaringer og perspektiver denne særlige situation har givet os på området, fortsætter Morten Arvidsson.

Idrætskonferencen håber på at åbne for tilmelding i marts

Idrætskonferencen, som sidste gang havde omkring 700 deltagere, arbejder i øjeblikket med over 16 temabaner over to dage. Også her er det stadigt muligt at byde ind med emner og projekter der skal med. Målet er at skabe et mangfoldigt program, der kan inspirere bredt i hele idrætssektoren. På grund af uvisheden omkring Covid-19 situationen venter man dog med at åbne for tilmelding til konferencen.

  • Vi skal være mere sikre på om det bliver en 100 procents fysisk konference eller mere virtuel, inden vi åbner for tilmeldingen. Vi håber dog, at overblikket er bedre i løbet af marts. Sideløbende med vores planlægning følger vi nøje situationen, så vi kan melde ud på det bedst mulige grundlag. Sikkert er det dog, at vi uanset hvad, er på banen med en virtuel konference, hvis restriktionerne stadig er for skrappe, siger Morten Arvidsson, koordinator af IDRÆTSMØDET.

Behovet for IDRÆTSMØDET er større end nogensinde

Nordea-fonden var med som deltager i 2019, men i 2021 træder de til med en årlig uddeling til IDRÆTSMØDET på 1 million kroner i tre år:

  • Med IDRÆTSMØDET har Aalborg Kommune fundet formatet til at blive fremtidens naturlige mødeplads for alle os, der holder af idræt og arbejder for at fastholde eller motivere flere til at finde glæden ved idrætten og dens mangfoldige fællesskaber. Vi ser frem til et fantastisk “comeback” i 2021, som jo kun er blevet endnu vigtigere på grund af den her lange corona-nedlukning” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden og fortsætter:
  • Vi glæder os selv til at deltage på IDRÆTSMØDET, forhåbentligt både virtuelt og fysisk. Her vil vi også være tilgængelige, hvis nogen vil i dialog om rådgivning til eventuel støtte.

Her følger du os:

Hjemmeside: Idrætsmødet.dk

Facebook: facebook.com/idraetsmoedet

Instagram: instagram.com/idraetsmodet

Fakta om IDRÆTSMØDET:

Arrangeret af Aalborg Kommune i samarbejde med alle de største idrætsorganisationer i Danmark.

2019 i tal:

20.000 deltagere ialt fordelt på fire dage
7.000 skole- og daginstitutionsbørn
Over 700 konferencedeltagere
12.500 deltagere på folkemødet
En folkemødedel med 7 forskellige scener og 146 forskellige oplæg, debatter og shows samt en aktivitetsdel med over 100 arrangører og 50 forskellige sportsgrene.
En konference med over 700 tilmeldte deltagere, der på 14 baner kunne spille med på 125 forskellige oplæg.
Aktiviteter i børnehaver og for udskolingens eleverne i hele kommunen.
PRESSEMEDDELELSE: Frihedsfest 2020 bliver hele Nordjyllands fejring af friheden

Kilde / Logo / Foto: Aalborg Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen