Den danske regering og det grønlandske Naalakkersuisut er blevet enige om en historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark. Udredningen skal dække perioden fra Anden Verdenskrig og frem til i dag.

Fokus i udredningen vil være de væsentligste politiske beslutninger, begivenheder og øvrige forhold, der var med til at præge udviklingen af Grønland og den grønlandske befolkning samt forholdet mellem de to lande.

Uddannelses- og Forskningsministeriet i Danmark og Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke i Grønland udarbejder i fællesskab et kommissorium for den historiske udredning, der skal varetages af uafhængige forskere. Kommissoriet skal være færdigt senest med udgangen af oktober 2022.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Det dansk-grønlandske forhold er stærkt og bygger på gensidig respekt for hinanden. Men vi har i den seneste tid fået kendskab til sager og forløb, som vidner om, at der fortsat er kapitler i vores fælles historie, som vi ikke har fået afdækket. Jeg er glad for, at vi i fællesskab har truffet beslutning om en historisk udredning af Grønland og Danmarks forhold til gavn for vores to lande og for forsoning med vores fælles fortid.”

For yderligere oplysninger: Kontakt Statsministeriets pressetelefon på + 45 29 10 88 25.

PRESSEMEDDELELSE: Pressemøde i Statsministeriet om COVID-19

Kilde / Logo: Statsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen