Virksomhederne i Furesø fik et travlt 2018 med regionens største procentvise vækst i antallet af arbejdspladser. Aktuelle ledighedstal bekræfter, at der fortsat er fuld gang i hjulene.

704 nye arbejdspladser betyder, at Furesø i 2018 havde regionens højeste, procentvise jobvækst. Samlet var der i slutningen af 2018 14.110 arbejdspladser i Furesø.

Antallet af arbejdspladser opgøres årligt. Brancherne med de største stigninger sås i 2018 inden for: Forskning og udvikling med 39 procent, efterfulgt af Fødevarer (38%) Elektronikindustri (34%) og IT – og informationstjenester (17%).

Ibsen Photonics er en af de virksomheder i Furesø Kommune, der gennem de senere år har oplevet en stor vækst, hvilket har betydet, at virksomheden også har udvidet sin medarbejderstab.

”Vi har et godt og tæt samarbejde med Jobcenter Furesø, hvor vi via rekrutteringsseancer har fået ansat nogle af de medarbejdere, som vi har haft brug for. Det har været dygtige og kompetente kandidater, der nu er blevet loyale medarbejdere i vores virksomhed. Det er på alle måder en win-win-situation,” udtaler Lars Bo Madsen, vicepresident i Ibsen Photonics. 

Furesø i topform

Samtidig er den helt aktuelle ledighed på kun 2,3 procent i september måned 2019 den næstlaveste i regionen, kun overgået af Allerød.

”Sammen tegner de to tal et billede af, at arbejdsmarkedet i Furesø er i topform”, siger en begejstret Mogens Brusgaard, formand for Furesø INDUSTRI.

”Det har stor værdi for Furesø Kommune, erhvervslivet og borgerne, at vi kan samarbejde om gode rammevilkår for erhvervslivet, tiltrække nye virksomheder og få alle med på arbejdsmarkedet. Det er til stor gavn for alle parter,” siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A) og fortsætter: ”at vi oven i købet er den kommune i hele regionen, der har den største procentvise jobvækst, er der grund til at være stolt af. Tak til erhvervslivet for indsatsen og samarbejdet,” siger han.

PRESSEMEDDELELSE: Virksomheder i Furesø skaber rekordmange nye job

Kilde / Logo: Furesø Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen