Flere danskere køber sommerhus i fællesskab. Prisvindende arkitekt Søren Rasmussen fra ONV arkitekter har designet et nytænkende sommerhus, hvor både fællesskab og alenetid er omdrejningspunktet. Nyheden giver god mening, mener livsstilsekspert Julia Lahme.

PRESSEMEDDELELSE: EBK HUSE lancerer Danmarks første delesommerhus

ONV delesommerhus er designet til bæredygtige fællesskaber. Arkitekturen dyrker arketypen for den firlængede gård.

Et stigende antal af venner og familier sætter underskrift på samme købskontrakt for at realisere drømmen om eget sommerhus. De færreste sommerhuse er dog designet til, at flere familier kan opholde sig der samtidig uden at skulle gå på kompromis med ro og komfort. Derfor lancerer EBK HUSE en ny hustype i samarbejde med ONV arkitekter.

”ONV delesommerhus er en ny arkitektonisk løsning – en ny måde at tænke sommerhus på,” siger marketingdirektør Dorte Keinicke fra EBK HUSE, der er blandt de største udbydere af fritidshuse i Danmark.

Sommerhus designet som firlænget gård

Arkitekturen dyrker arketypen for den firlængede gård. Hovedhuset er den fælles zone, hvor man for eksempel kan lave mad i fællesskab og nyde den ved det store langbord. Længerne er individuelle boligmoduler med eget badeværelse. De indrettes efter krav til sovepladser og værelser, lige som antallet af længer tilpasses efter behov.

”Frihed og fleksibilitet er essensen. ONV delesommerhuset gør det muligt at bo bedre flere sammen og samtidig kunne vælge samværet til og fra,” siger arkitekt Søren Rasmussen.

ONV delesommerhuset rammer tidsånden

Livsstilsekspert Julia Lahme mener, at det nye koncept er på forkant med efterspørgslen på sommerhuse:

”Vi ser en stræben efter det individuelle fællesskab, hvor man frit kan vælge hinanden til eller fra. Det findes som rejseform, men nu også som sommerhus. Det er udtryk for en hel klar trend om, at vi ikke ønsker at være ensomme. Vi dyrker familie, venskaber og står ved, at det gode liv handler om – også i lyset af Coronakrisen – at vi ønsker os nærvær frem for alt. Hvis vi har lært noget de seneste fem-ti år, så er det, at fællesskab er det, der driver os som mennesker – og driver os hen mod det, vi de næste 15-20 år kommer til at se som ikke bare det gode liv, men det bedste liv.”

Udstillet på Dansk Design Center

ONV delesommerhus er en del af udstillingen Syv meningsfulde boliger på BLOX i Dansk Design Center frem til 29. november. Der er gratis adgang.

23. september, 21. oktober og 25. november er det muligt at deltage i et foredrag med arkitekt Søren Rasmussen i BLOX. Læs mere og book billetter på ebk.dk

Arkitekt Søren Rasmussen præsenterer design og tanke bag ONV delesommerhus.

PRESSEMEDDELELSE: EBK HUSE lancerer Danmarks første delesommerhus

Kilde / Logo / Foto / Video: EBK HUSE A/S

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen