Røde Kors’ coronaindsats rundede onsdag morgen 10.000 tilmeldte frivillige. De frivillige kan hjælpe med alt fra at lufte hunden til at købe ind eller hente medicin på apoteket for dem, der er nødt til at blive indendørs i disse dage.

Onsdag morgen rundende Røde Kors’ nyetablerede hjælpenetværk 10.000 frivillige, der står klar til at hjælpe danskere, der lige nu er nødt til at blive hjemme, fordi de er syge eller hører til de særlige risikogrupper i forhold til coronavirus.

Alle har meldt sig i løbet af de blot seks dage Røde Kors’ coronaindsats har eksisteret.

På nuværende tidspunkt har 355 danskere rakt ud til Røde Kors for at få hjælp til daglige gøremål, de er forhindret i at gennemføre, da de er nødt til at blive derhjemme.

”Det er fantastisk, at så mange har meldt sig som frivillige – og desværre må vi også forvente, at der bliver brug for mange frivillige i takt med, at flere bliver syge, og udsatte medborgere bliver opmærksom på muligheden for at få hjælp,” siger generalsekretær i Røde Kors i Danmark, Anders Ladekarl.  

”Vi er glade for, at danskerne tager hånd om hinanden. Det er dejligt med de mange Facebook-grupper og alt den selvhjælp, der er opstået lokalt. Røde Kors’ Hjælpenetværk er et supplement til dette. Vi er der for dem, der ikke kan få hjælp andre steder. Vi håber, alle vil hjælpe med at sprede budskabet om, at hjælpen er klar, så ingen skal stå alene i denne svære tid,” siger Anders Ladekarl.

De frivillige hjælper med alt fra hundeluftning til indkøb af madvarer og medicin fra apoteket.

Derudover er der flere end 1.700 af de frivillige, der har meldt sig, fordi de gerne vil hjælpe med at bemande det nationale beredskabs corona call center, som Røde Kors også er med til at drive.

Her kan bekymrede danskere ringe ind og få svar på spørgsmål i forbindelse med coronavirussen.

Regionale tal for Røde Kors’ Hjælpenetværk

Antal af frivillige tilmeldt i følgende regioner:

Region Hovedstaden: ca. 5.630

Region Midtjylland: ca. 2.150

Region Nordjylland: ca. 780

Region Sjælland: ca. 870

Region Syddanmark: ca. 1.310

Kontakter

For henvendelser kontakt kommunikationsmedarbejder Ditte Goor, tlf. 6115 8753 / dingo@rodekors.dk

PRESSEMEDDELELSE: 10.000 frivillige har meldt sig til Røde Kors’ corona-hjælpenetværk

Kilde / Logo: Røde Kors

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen