Togtplanen for 2022 er netop offentliggjort, og skibet kommer landet rundt. Eleverne bevarer deres bopæl på land og behøver ikke flytte til de større byer.

PRESSEMEDDELELSE – Georg Stage giver uddannelse uden affolkning

Hele landets Skoleskib kommer i 2022 gennem Danmark fra Christiansø i øst til Esbjerg i vest. Det viser fuldriggerens togtplan, der netop er offentliggjort på hjemmesiden GeorgStage.dk.

Regeringen vil gerne rykke uddannelsesmuligheder ud i hele Danmark, og ingen andre uddannelser kommer så vidt omkring som skoleskibene.

”Vi har elever fra alle dele af landet, og hos os kan de unge uddanne sig uden at behøve flytte til de større byer” siger direktør Asser Amdisen. ”Vi leverer præcis det, politikerne ønsker, nemlig ægte landsdækkende uddannelse. Desværre lægger finansloven op til, at vi skal ned fra to til et togt årligt, men vi håber at politikerne til sidst vil prioritere uddannelser, der kommer rundt i hele Danmark”

–       Ny optælling viser, at inden for to år har Georg Stage optaget elever fra 112 forskellige danske byer, foruden fra Grønland og Færøerne

–       Georg Stage anløber op til 10 danske havne på hvert togt, og spreder viden om maritime uddannelser og Det Blå Danmark.

–       Over 70% af eleverne fortsætter i maritime erhverv efter uddannelsen, og her beholder man typisk sin adresse i land, mens man arbejder til søs. Det betyder at man bevarer liv og økonomi i hjemkommunen mellem mønstringerne.

Togtplanen for foråret 2022 viser, at Georg Stage kommer til Sønderborg, Nyborg, Christiansø og Isefjorden omkring Hundested, og slutter forårstogtet i Esbjerg. Inden da har skibet også været i udenlandske havne i Sverige, Finland, Irland, England og Baskerlandet i Spanien.

Bliver det til to togter næste år, vil efterårstogtet også udgå fra Esbjerg.

For yderligere oplysninger kontakt direktør Asser Amdisen på 21 37 45 52. Georg Stage er en tremastet fuldrigger fra 1934, der uddanner 63 unge på hvert togt. Stiftelsen har drevet skoleskib siden 1882. Se mere på www.GeorgStage.dk

PRESSEMEDDELELSE – Georg Stage giver uddannelse uden affolkning

Kilde / Logo: Stiftelsen Georg Stages Minde. Foto: Bo Tornvig.

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen