Dansk Cykle Union, DCU, står bag Danmarks største virtuelle cykelløb søndag den 24. maj 2020. Og samtidig med fællesskab i pedalerne er målet at samle penge ind til børn på Julemærkehjem.

PRESSEMEDDELELSE: Danmark cykler sammen, hver for sig

Dansk Cykle Union håber, at mange vil bakke op om Danmarks største virtuelle cykelløb, der finder sted søndag den 24. maj. Foto: Danmarks Cykle Union.

Mange cykelløb er blevet aflyst, men forårsvejret lokker stadig. DCU arrangerer det største virtuelle cykelløb med et godt formål: At støtte Julemærkehjemmenes hjælpearbejde til gavn for udsatte børn i Danmark.

Cykelløbet foregår søndag den 24. maj 2020. Du bestemmer selv, om du vil cykle 10, 30, 50 eller 100 kilometer og start og mål er foran din egen hoveddør. Startskuddet går kl. 10:00, og der er mulighed for at dele din tid og billeder fra din rute.

Om ideen til cykelløbet siger Lars Moss, Kommerciel Chef, Danmarks Cykle Union:

– Alle cykelløb og træninger har været aflyst hele foråret, så vi fik ideen til at arrangere et virtuelt cykelløb for hele Danmark. Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med Julemærkefonden, og derfor var det oplagt for os at tænke en donation til Julemærkehjemmene ind i cykelløbet. Alle kan være med, og vi håber at se både store og små, unge og gamle, rutinerede og mindre rutinerede cyklister på veje og stier søndag den 24. maj.

Direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen, er også begejstret for initiativet:

– Det er helt fantastisk, hvis vi kan få hele Danmark til at cykle for børn på Julemærkehjem, og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange har lyst til at være med. Der er distancer for alle, og det fællesskab, der opstår, når mange gør det samme samtidig, er helt i tråd med det, der betyder allermest for børnene på de fem Julemærkehjem – at være en del af fællesskabet. Julemærkehjemmene er helt afhængige af indsamlede midler, og vi har i foråret oplevet, at flere events til fordel for hjemmene er blevet aflyst. Så vi hilser DCU’s initiativ varmt velkommen og håber, at rigtig mange vil bakke op om det.

Du kan læse mere om cykelløbet og tilmelde dig på: https://www.julemaerket.dk/1292/danmark-cykler

Danmark Cykler – sådan foregår det!

Løbet starter søndag den 24. maj 2020 kl. 10:00.

Du cykler 10, 30, 50  eller 100 km.

Uanset hvor du bor, kan du deltage, fordi start og mål er lige uden for din egen dør!
Det kræver kun en cykel, en mobil og masser af godt humør at være med.

Tilmelding
Ved tilmelding vælger du, hvilken distance du vil cykle.

Du modtager derefter en mail med startnummer, som du kan printe og sætte på trøjen – så er du klar.

I tilmeldingsmailen får du også information om, hvordan du registrerer din tid, og hvordan du kan uploade billeder fra din cykeltur – hvem var med, mødte du andre deltagere osv. Der er plads til alle slags selfies og stemningsbilleder fra dagen.

Resultat
Når du kommer i ‘mål’ efter de 10, 30, 50 eller 100 km, skal du indtaste din tid manuelt. Det er også her, du valgfrit har mulighed for at lægge et eller flere billeder op af dig selv og dit ur. Det er ikke at krav, at man uploader sin tid.

Du kan også koble din STRAVA- eller GARMIN-profil sammen med ‘Danmark Cykler’ – så slipper du for manuel indtastning. Det hele foregår let i din tilmelding.

Lodtrækning
Med din tilmelding er du automatisk med i lodtrækningen om den flotte Fightertrøjer – en lækker italiensk cykeltrøje!

Vi udlodder 10 stk. De heldige vindere trækkes d. 24. maj 2020 og får direkte besked.

Billeder
Del din tur og oplevelsen med resten af Danmark.

I tilmeldingsmailen står, hvordan du uploader billeder  – du kan tage et billede af dit ur, din cykelcomputer eller et skærmfoto og uploade det, så hele Danmark kan se, hvilken tid du cyklede på!

(Kan man snyde? Ja – men som Dronningen siger: Det kan man ikke være bekendt!)

Donation
Når du tilmelder dig, støtter du Julemærkehjemmene med 20 kroner pr. tilmelding.

Du har i forbindelse med tilmeldingen også mulighed for at lave en ekstra donation, der går ubeskåret til Julemærkehjemmene.

Kontakter

Kommunikationschef, Julemærkefonden:
Hanne Nielsen, hanne.nielsen@julemaerket.dk, 33 36 81 84 / 51 14 81 80

Kommerciel chef, Dansk Cykle Union:
Lars Moss, lars.moss@cyklingdanmark.dk, 40 30 16 42.

PRESSEMEDDELELSE: Danmark cykler sammen - hver for sig

Kilde / Logo: Julemærkefonden

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen