Nu er der hjælp til de forbrugere, som reagerer allergisk på mundbind. Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har godkendt mundbind, som du trygt kan bære med visheden om minimal risiko for allergiske reaktioner.

PRESSEMEDDELELSE – Nu kan du vælge mundbind med Astma-Allergi Danmarks allergimærke

Nu er der mundbind med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning på markedet. Kreditering: Astma-Allergi Danmark

Siden regeringen sidste år gjorde det obligatorisk at bære mundbind flere steder i offentligheden, har Astma-Allergi Danmark været i kontakt med flere medlemmer og borgere, som oplever gener af at bære mundbind – nogle oplever for eksempel at få eksem af nogle typer mundbind, mens andre generelt er nervøse for indholdsstofferne i mundbindene, da disse ikke skal være angivet på pakningen.

Astma-Allergi Danmark har arbejdet hårdt for at vurdere og godkende mundbind med allergimærket Asthma Allergy Nordic. De allergimærkede mundbind indeholder ikke ingredienser med særlig risiko for at give allergi, så du kan som bruger og allergiker være tryg ved at bære dem.

Forbrugere kan, i første omgang, købe mundbind med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning i Matas’ butikker. Se efter Asthma Allergy Nordic logoet på pakningen. De godkendte mundbind hedder Medical Disposable Face Mask og Surgical Disposable Face Mask begge fra EMS Medical.

Allergi eller irritation?

Gener fra brug af engangsmundbind kan opstå på grund af allergi over for specifikke indholdsstoffer – men de kan også opstå på grund af irritation af huden.

Nogle oplever irritation af huden, når de bærer mundbind i længere tid. Irritationen kan for eksempel skyldes friktion mellem elastikken og huden bag ørerne, eller at nogle mundbind kradser på kinder og hage. Det fugtige miljø, som opstår ved brug af mundbind, kan også være årsag til hudgener.

Vær opmærksom på, at allergimærkede mundbind ikke kan afhjælpe irritation på huden. Allergimærkede mundbind kan derimod minimere risikoen for, at man oplever reaktioner på grund af allergi.

Mundbindene er grundigt vurderede

Allergifremkaldende stoffer i engangsmundbind kan blandt andet være latex eller gummikemikalier i elastikken, kolofonium og konserveringsstofferne MI og formaldehyd i det stoflignende materiale eller nikkel i næseklemmen, hvis den er af metal.

Med de allergimærkede mundbind har Astma-Allergi Danmark gjort arbejdet for forbrugerne. Foreningens faglige eksperter har nøje gennemgået alle materialerne og indholdsstofferne i flere typer mundbind.

I nogle tilfælde er man måske ikke klar over, at man er allergisk over for et givent stof. Derfor er det en god idé at bruge mundbind med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning, da produkterne er vurderet i forhold til en eventuel allergirisiko.

Da vi får henvendelser fra medlemmer og fagprofessionelle, som har ønske og behov for mundbind, håber vi, at endnu flere producenter vil henvende sig til os, så markedet med allergimærkede mundbind bliver større.

Mundbindene sælges også til regionerne og andre fagprofessionelle via webshops. Se forhandlere på www.kemilex.dk.

FAKTA:

Formålet for Astma-Allergi Danmarks allergimærkning er at gøre det lettere at minimere risikoen for at udvikle hudallergi. Mærket hjælper også mange af de forbrugere, der allerede er allergiske.

Allergimærkningen tillader blandt andet ikke:

  • Konserveringsmidlerne MI og formaldehyd i mundbindenes stoflignende materiale
  • Latex og gummikemikalier i elastikken
  • Nikkel i næseklemmen
  • Syntetisk og naturlig parfume
PRESSEMEDDELELSE: Nu er der birkepollen i luften

Kilde / Logo / Grafik: Astma-Allergi Danmark

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen