H.K.H. Prinsesse Marie, flere Ambassadører samt toneangivende nationale og internationale aktører på området deltog i en vellykket middag – et minitopmøde med fokus på madspild – Annual International Stop Wasting Food Dinner, i forbindelse med FN’s Internationale Fødevaredag og National og International Madspildsdag.

PRESSEMEDDELELSE - Den Italienske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholdt middag med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst

Status på eskalerende klimaforandringer. Bekæmpelse af madspild i Italien og på verdensplanen. Når vi overhovedet FN’s Verdensmål? Forbrugervaner, ernæring og portionsstørrelser. Kampen mod madspild gennem frivillige sociale organisationer. Hvordan opskalerer hoteller og detailkæder kampen mod madspild? Disse emner var blandt diskussioner under den årlige middag med fokus på madspild. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog i middagen som æresgæst på baggrund af sit store og mangeårige engagement i kampen mod madspild.

Middagen var et minitopmøde med fokus på madspild og havde til formål at give inspiration til kampen mod madspild og fokusere på FN’s Verdensmål og blev afholdt af Den Italienske Ambassade og organisationen Stop Spild Af Mad. Middagen blev afholdt i Den Italienske Residens på FN’s Internationale Fødevaredag (World Food Day) og i forbindelse med dagen og den netop overståede National og International Madspildsdag (United Nations International Day of Awareness of Food Loss and Waste, IDAFLW).

Udover Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie som æresgæst var der blandt middagens øvrige gæster H.E. fhv. Formand for FN’s Generalforsamling i 2015, fhv. Formand for Folketinget, fhv. Minister og nuværende Bestyrelsesformand i Energinet Mogens Lykketoft, Frankrigs Ambassadør i Danmark H.E. Christophe Parisot, Senior Enterprise Development Officer fra FN’s Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation (FAO) Rosa Rolle, Klimatolog og medlem af FN’s Klimapanel (IPCC) Professor Sebastian H. Mernild, Administrerende Direktør i REMA 1000 Danmark Henrik Burkal, Administrerende Direktør i Scandic Hotels Søren Faerber, forsker og forfatter Nicklas Brendborg samt stjernekokken Rasmus Munk og medejer michelinrestauranten Alchemist, som blev i 2023 kåret som den 5. bedste restaurant i verden.

PRESSEMEDDELELSE - Den Italienske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholdt middag med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst

Der blev serveret italiensk inspireret menu fremstillet af god overskudsmad, og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie modtog ved ankomsten en bæredygtig blomsterbuket fremstillet af papirblomster af genanvendt crepepapir.

Det er 5. gang, at begivenheden fandt sted, hvor en ambassade tager stafetten og arrangerer en ”Stop Spild Af Mad”-middag eller frokost. De tidligere år har Nederlandenes, Sveriges, Frankrigs og Tysklands ambassader i København afholdt arrangementerne sammen med organisationen Stop Spild Af Mad. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog som æresgæst til samtlige af disse middage. I år var stafetten givet videre til Den Italienske Ambassade, som dermed markerede Italiens mangeårige engagement i kampen mod madspild.

Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, glæder sig over Den Italienske Ambassades engagement i kampen mod madspild:

“Jeg er glad for at Italiens Ambassadør i Danmark H.E. Stefania Rosini og Den Italienske Ambassade var vært for den 5. udgave af Annual International Stop Wasting Food Dinner sammen med os, som har forstærket danske og internationale relationer og var med til at give yderligere inspiration til kampen mod madspild. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie er en fantastisk dygtig ambassadør for kampen mod madspild og siden 2016 har foreningen Stop Spild Af Mad gennemført flere aktiviteter og projekter om madspild med deltagelse af Prinsessen. Det er altså over 7 års godt samarbejde, og det er vi meget glade og taknemmelige for.”

PRESSEMEDDELELSE - Den Italienske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholdt middag med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst

Yderligere information til pressen:

Pressefotos:

Download links:

https://stopspildafmad.dk/artikler/middag2023KeldNavntoft1.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/middag2023KeldNavntoft2.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/middag2023KeldNavntoft3.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/middag2023KeldNavntoft4.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/middag2023KeldNavntoft5.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/middag2023KeldNavntoft6.jpg

Fotograf akkreditering:

Keld Navntoft

Pressekontakt Stop Spild Af Mad Den Italienske Ambassade:

Executive Assistant to the Ambassador Cecilie Merlung

Tlf.: +45 39 62 68 77

e-mail: cecilie.merlung@esteri.it

Pressekontakt Stop Spild Af Mad:

Tlf.: +45 40 72 06 01

e-mail: info@stopspildafmad.org

Om Stop Spild Af Mad:

Stop Spild Af Mad bevægelsen har eksisteret siden 2008. Stop Spild Af Mad er Danmarks største og ældste bevægelse mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord, antal af danske og internationale medieomtaler, samt antal af følgere på de sociale medier. Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i juli 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mad’s formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild. Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul har skrevet adskillige nationale og internationale bøger, publikationer og kronikker om madspild og er bl.a. medlem af den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. Selina Juul har modtaget flere priser for sit arbejde med Stop Spild Af Mad. I 2014 blev Selina Juul kåret til Årets Dansker af Berlingske. I 2020 blev Selina Juul kåret til Årets Europæer 2020 af et af verdens største magasiner Reader’s Digest. Se mere på www.stopspildafmad.org

PRESSEMEDDELELSE - Den Italienske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholder middag med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst

LOGO: Den Italienske Ambassade, København. KILDE / LOGOER: Stop Spild Af Mad. FOTO: Keld Navntoft