Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie som æresgæst, hele fire ambassadører samt prominente gæster og eksperter mødtes den 2. december til en arbejdsfrokost og et minitopmøde med fokus på madspild, International Stop Wasting Food Lunch 2022.

PRESSEMEDDELELSE – H.K.H. Prinsesse Marie deltog som æresgæst i Den Tyske Ambassades og Stop Spild Af Mad’s arbejdsfrokost mod madspild

Fotograf akkreditering: Keld Navntoft

Hvordan kan mindre madspild forhindre nye pandemier? Hvad betyder det globale madspild og fødevaretab for den globale sult i verden? Hvad gør dansk landbrug og fødevareindustri for at optimere ressourcerne? Og hvor galt står det til med klimaforandringerne i dag?

Disse afgørende spørgsmål og emner blev diskuteret i starten af december til en arbejdsfrokost med fokus på madspild. International Stop Wasting Food Lunch 2022 var arrangeret af Den Tyske Ambassade København og organisationen Stop Spild Af Mad.

H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst, hele fire ambassadører samt prominente gæster og eksperter mødtes til dette minitopmøde og drøftede vigtige emner som madspild, fødevaretab, pandemier og klimaforandringer.

Blandt gæsterne var USA’s Ambassadør i Danmark H.E. Alan Leventhal, Frankrigs Ambassadør i Danmark H.E. Christophe Parisot, Italiens Ambassadør i Danmark H.E. Stefania Rosini, Adm. direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum, Direktør i FN’s Fødevareprogram Danmark – World Food Programme Anne Poulsen, Landbrug & Fødevarers direktør Merete Juhl samt klimaekspert og fhv. Meteorolog fra DMI Jesper Theilgaard. H.K.H. Prinsesse Marie deltog i Stop Spild Af Mad-frokosten som æresgæst på baggrund af sit store og mangeårige engagement i kampen mod madspild.

International Stop Wasting Food Lunch 2022 er en opfølgning til den traditionsrige middag mod madspild, Annual International Stop Wasting Food Dinner.

Frokosten blev afholdt i forbindelse med den nationale og internationale Madspildsdag (United Nations International Day of Awareness of Food Loss and Waste, IDAFLW), som blev markeret tidligere på året verden over.
Arrangementet var et minitopmøde med fokus på madspild og havde til formål at give inspiration til kampen mod madspild og fokusere på FN’s Verdensmål.

Det var fjerde gang begivenheden fandt sted. Hvert år tager en ny ambassade stafetten og arrangerer en ”Stop Spild Af Mad”-middag eller frokost. De tidligere år har Den Nederlandske Ambassade, Sveriges Ambassade samt Den Franske Ambassade afholdt arrangementerne sammen med organisationen Stop Spild Af Mad. Den Tyske Ambassades værtskab er udtryk for Tysklands mangeårige engagement i kampen mod madspild.

Tysklands Ambassadør i Danmark H.E. Dr. Pascal Hector udtaler om frokosten:

”Det var en stor ære, at H.K.H Prinsesse Marie gæstede arbejdsfrokosten mod madspild den 2. december. Arrangementet var en stor succes. Det har været fantastisk at få indsigt i det store engagement omkring kampen mod madspild i både Danmark, Europa og USA. Jeg er overbevist om, at frokosten vil give positive impulser til fremtidige aktiviteter for at sætte fokus på madspild. Jeg vil gerne takke Selina Juul og organisationen Stop Spild Af Mad for deres omfattende indsats.” 

Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, glæder sig over det vellykkede arrangement:

“Jeg er beæret og taknemmelig over Tysklands Ambassadør i Danmark H.E. Dr. Pascal Hectors og Den Tyske Ambassade Københavns store engagement i kampen mod madspild – og vil gerne takke for et rigtigt godt samarbejde. Ikke mindst er jeg også beæret og taknemmelig over Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Maries tilstedeværelse og store engagement i denne vigtige sag. Det var et rigtigt godt minitopmøde og en arbejdsfrokost med et utroligt højt niveau af eksperter – og vi blev allesammen klogere på de meget spændende og vigtige emner samt internationale erfaringer.”

En ny ambassade, som er vært på den næste års frokost, International Stop Wasting Food Lunch 2023, er allerede på plads – og sløret bliver løftet for det i 2023.

____________________________


Yderligere information til pressen:

Pressefotos:

Links til download:

https://stopspildafmad.dk/artikler/frokost2022KeldNavntoft1.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/frokost2022KeldNavntoft2.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/frokost2022KeldNavntoft3.jpg

https://stopspildafmad.dk/artikler/frokost2022KeldNavntoft4.jpg

Akkreditering af fotograf:

Keld Navntoft

Pressekontakt Den Tyske Ambassade København:

Lasse Peter Rodewald, Leder af Presse- og Kulturafdeling

Tlf.: +45 60 10 83 85

E-mail: ku-1@kope.auswaertiges-amt.de

Pressekontakt Stop Spild Af Mad:

Tlf.: +45 40 72 06 01

E-mail: info@stopspildafmad.org

Om Stop Spild Af Mad:

Stop Spild Af Mad bevægelsen har eksisteret siden 2008. Stop Spild Af Mad er Danmarks største og ældste bevægelse mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord, antal af danske og internationale medieomtaler, samt antal af følgere på de sociale medier. Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i juli 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mad’s formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild. Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul har skrevet adskillige nationale og internationale bøger, publikationer og kronikker om madspild og er bl.a. bestyrelsesmedlem i Regeringens Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD, medlem af den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. Selina Juul modtog flere priser for sit arbejde med Stop Spild Af Mad. I 2014 blev Selina Juul kåret til Årets Dansker af Berlingske. I 2020 blev Selina Juul kåret til Årets Europæer 2020 af et af verdens største magasiner Reader’s Digest. Se mere på www.stopspildafmad.org

PRESSEMEDDELELSE – Den Tyske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholder frokost med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst
Pressemeddelelse - Presserum - STOP SPILD AF MAD - Logo

LOGO: Den Tyske Ambassade, København. KILDE / LOGO: Stop Spild Af Mad. FOTO: Keld Navntoft