De seneste måneder har der været fokus på de børn i Danmark, som har haft det ekstra svært, mens blandt andet dagtilbud og skoler var lukket ned. Ifølge en ny meningsmåling fra foretaget Voxmeter for Blå Kors er 37 procent af danskerne under coronakrisen blevet mere bevidste om, hvordan udsatte børn har det.

PRESSEMEDDELELSE - Hver tredje dansker er blevet mere bevidst om udsatte børn
PRESSEMEDDELELSE – Hver tredje dansker er blevet mere bevidst om udsatte børn

Modelfoto. Foto: Pixabay.

Udsatte børn, som vokser op i familier med problemer som misbrug og vold, er blevet hårdt ramt af coronakrisen.

Der har derfor været ekstra politisk bevågenhed den seneste tid i forhold til økonomiske hjælpepakker, der skal hjælpe børnene og deres familier, men også opmærksomhed i befolkningen.

En ny meningsmåling viser, at efter coronakrisen er 37 procent af danskerne blevet mere bevidste om, hvordan udsatte børn har det. Målingen er foretaget af Voxmeter for Blå Kors, som er en social hjælpeorganisation, der blandt andet driver familienetværk og tilbud til børn og unge fra hjem med misbrug. 

I Blå Kors glæder generalsekretær Christian Bjerre siger over, at danskerne generelt er blevet mere opmærksomme på, at der er børn i Danmark, som har det svært. 

“Coronakrisen har været med til at forstærke billedet, fordi familierne har haft det endnu vanskeligere både socialt og økonomisk. Vi håber, at der fortsat vil være fokus på børnene og familierne, når “hverdagen” vender tilbage, så vi kan blive ved med at tilbyde dem den hjælp, de har brug for,” siger Christian Bjerre. 

Hjælp i sommerferien

Et af de politiske tiltag, som er blevet vedtaget, er blandt andet en sommerferiepakke til udsatte familier, som skal sikre afholdelse af sommerlejre. En række organisationer – deriblandt Bå Kors – har fået tildelt 620.000 kroner til sommerlejre og 1,1 millioner kroner til at gennemføre aktiviteter i sommerperioden. 

“Vi ved, at familierne har været pressede gennem længere tid og med en sommerferie foran dem, bliver presset ikke mindre. Lige nu er vi gang med at planlægge, hvordan vi kan tilrettelægge en række indsatser, som kan hjælpe dem gennem ferieperioden, hvor skoler og dagtilbud igen er lukket,” siger Christian Bjerre.

Under coronakrisen har Blå Kors blandt andet haft fokus på at bekæmpe ensomhed gennem opsøgende arbejde og information om, hvor man kan få hjælp.

Flere virksomheder og fonde har støttet op om organisationens arbejde, ligesom der også er kommet flere donationer fra privatpersoner.

PRESSEMEDDELELSE: Nyt familienetværk åbner snart i Aalborg

Kilde / Logo: Blå Kors Danmark. Foto: Pixabay / Modelfoto.

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen