Fredericia mandag den 11. november 2019 var en solskinsdag og det var også dagen, hvor frivillig i Røde Kors i Fredericia, Margit Rossing sagde endegyldigt farvel til denne verden. Margit Rossing blev 88 år. Røde Kors har ufattelig meget at takke Margit for.

Den 23. november ville hun havde slået en Danmarksrekord. Der ville hun have haft 75-års jubilæum som frivillig i Røde Kors. Som den eneste frivillige i Danmarkshistorien.

Det når hun ikke – til gengæld har hun nået at gøre så utrolig meget godt for så mange. Margits engagement i Røde Kors handler om ordentlighed, dedikation og kærlighed, for størst af alt er kærligheden.

Det med kærligheden startede før jul i 1949, hvor den dengang 18-årige Margit Rossing var til Røde Kors-fest i Kolding. De frivillige fra naboafdelingen i Fredericia var også inviteret. Deriblandt Harry. Han var samarit, 10 år ældre end hende og ifølge Margit ikke noget særligt. Men Margit mærkede hurtigt, der var alligevel var et eller andet ved ham Harry.

Margit var selv sportsdanser, og hun så, at Harry havde musik i kroppen. Margit og Harry blev gift, og deres dans sluttede først, da han døde i 1973. Margit har selv fremhævet, at det at møde Harry var hendes største Røde Kors-oplevelse!

Men Margits frivillige engagement startede faktisk et par år før. Hun blev frivillig i Røde Kors den 24. november 1944 – blot 13 år gammel. Hun har selv fortalt, at en dag stod samaritterne fra Røde Kors uden for skolen og delte flyers ud med tilbud om at deltage i et førstehjælpskursus. Margit strøg hjem til forældrene for at spørge, om hun måtte deltage. Hun fik lov, fordi det var gratis. Margit var krigsbarn med heraf følgende udgangsforbud om aftenen, så hun kedede sig.

Hun blev efterfølgende medlem af Ungdommens Røde Kors, hvor hun var med til at lave aktiviteter for forældreløse børn og udsatte familier. Da hun fyldte 18 år, blev hun samarit og senere, i 1967, kasserer i Fredericia Afdeling. Derudover har Margit Rossing haft utallige frivilligposter.

Hun har de sidste par år i sagens natur droslet ned, men hun har været frivillig til det sidste.

Og hun har heldigvis nået at blive hædret for sin imponerende indsats. Margit modtog i november 2014 det fornemme ’Røde Kors Hæderstegn’ for sin helt enestående indsats. Det fik hun for 70 års virke.

Hæderstegnet tildeles for en helt særlig betydningsfuld og langvarig indsats og kun efter ansøgning til Hendes Majestæt Dronningen. Det er det fineste hædersbevis, frivillige i Røde Kors kan få, og uddeles meget sjældent.

Hun fortalte dengang, at det var helt overvældende og helt uvirkeligt.

Året efter, i 2015, hev hun, og formand for Røde Kors, Svendborg, Wivie Schärfe, lige en kanin op af hatten. De to donerede 13 millioner kroner til Røde Kors’ arbejde. De penge er gået til en kirurgisk mobil enhed, der blandt andet har været i Syrien og til Røde Kors’ fortsatte indsats mod ensomhed i Danmark.

Margit Rossing vil blive savnet som et enestående og dedikeret menneske og som frivillig i Røde Kors. Røde Kors står tilbage i grænseløs taknemmelighed. Æret være hendes minde.

PRESSEMEDDELELSE: Mindeord for Margit Rossing: Farvel og tak til en Røde Kors-legende

Kilde / Logo: Røde Kors

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen