Da urene natten til søndag 27. oktober blev stillet en time tilbage, sluttede sommerfartplanen, og vinterfartplanen startede i Billund Lufthavn. Den sidste måned med sommerflyvninger sluttede også med vækst og slog passagerrekorden for oktober nogensinde, og der er gode udsigter til vækst under vinterfartplanen.

PRESSEMEDDELELSE: Sidste måned med sommerflyvninger slutter også med vækst i Billund Lufthavn

Oktober er den sidste måned, hvor flyselskaberne flyver deres sommerruter, inden de starter på deres vinterprogram, og oktober har igen været en måned med vækst. Der har i alt været 356.151rejsende gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 5,6 procent i forhold til oktober 2018.

De mange rejsende til og fra Billund Lufthavn i oktober fordeler sig næsten ligeligt mellem trafikken til netværkslufthavnene, ferietrafikken og regionalruterne, som bl.a. er besøgs- og forretningsrejsende.

– I oktober er flyselskabernes ferietrafik vækstet med to procent, og vi oplever en stor vækst på knap 20 procent på regionalruterne. Nye ruter tæller selvfølgelig godt i regnestykket, men flyselskaberne har også flere passagerer på eksisterende ruter og ser en høj vækst på bl.a. ruten til Gdansk, Bergen og Rønne, siger Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn og fortsætter:

– Selvom vi har succes og vækster på størstedelen af vores ruter til netværkslufthavnene, oplever vi en lille, samlet tilbagegang på en procent på vores hub-trafik, og det skyldes lidt færre afgange til London Heathrow i oktober.

Travleste sommer og udsigt til en spændende vintersæson

Vintersæsonen byder på en række nye ruter, som giver gode udsigter til vækst i vinterhalvåret: Norwegian starter op med ruteflyvninger til Gran Canaria og tilføjer skidestinationen Salzburg. LaudaMotion er ny i Billund Lufthavns flyselskabsportefølje og åbner en rute til Wien og fordobler dermed Wizzairs to ugentlige afgange på ruten. Ryanair åbnede en ny rute til Dublin dagen efter vinterprogrammet trådte i kraft.

– Det har været den travleste sommer nogensinde med en vækst på omkring 140.000 passagerer. Der er også stor efterspørgsel på flere af sommerruterne, hvor flere af dem bliver ført ind i vinterprogrammet for første gang. Derudover har vi også en masse interessante, nye ruter, som vi glæder os til at få skudt i gang. Så vi forventer et rigtig godt vinterhalvår med vækst, fortæller Jan Hessellund.

Luftfragten i Billund Lufthavn er i plus for 2019

Cargo vækster også i oktober 2019 i forhold til sidste års oktober. Eksporten vækster med 10,1 procent, importen falder med 13,2 procent. Det giver en samlet vækst på 2,1 procent, hvilket er en stigning på omkring 138.000 kilo fragt. De gode tal giver også en samlet vækst fra januar 2019 til og med oktober 2019. Derudover øges andelen af flygodset i oktober 2019, der rent faktisk flyver fra Billund Lufthavn.

– Vi er i plus for år til dato. Det er vi rigtig stolte af, når man tager handelsklimaet verden over i betragtning, siger Jan Hessellund og konstaterer, at det også er dejligt, at der er en vækst i andelen af fragt, der bliver fløjet fra lufthavnen.

Se månedstallene for oktober 2019 her

PRESSEMEDDELELSE: Sidste måned med sommerflyvninger slutter også med vækst i Billund Lufthavn

Kilde / Logo / Foto: Billund Lufthavn

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen