Godt en uge efter Danmark genåbnede og danskerne igen fór til tasterne for at booke ferierejser lancerer Spies nu det, de kalder ’Den vigtigste rejse nogensinde’, nemlig selskabets klima- og bæredygtighedsstrategi. En strategi, der tager fat på reduktion af den klimapåvirkning, ferierejser medfører. Selskabets eget flyselskab, Sunclass Airlines, skal nedbringe CO2-udslippet per passagerkilometer med 25 procent inden 2030, sammenlignet med 2019, med en målsætning om helt at undgå udslip i 2050. Det første store skridt bliver en fornyelse af hele flyflåden. Herudover skal Spies’ egne koncepthoteller hente alt deres energi fra sol, vand og vind inden 2030. Det er nogle af de mål, Spies lancerer i dag, og som skal understrege selskabets vilje til at tage de nødvendige skridt for mere bæredygtige ferierejser.

PRESSEMEDDELELSE – Spies vil nedbringe klimaaftrykket for ferierejser markant

Starten af 2022 bød på en stigning i søgninger på over 200 procent hos Danmarks største rejseselskab, Spies – og den tendens er fortsat. Man kigger lige nu ind i en udsolgt vinterferie og en sommer, hvor en tredjedel af alle charterrejser allerede er solgt. Alt tyder på, at folk fortsætter med at rejse ud i verden, også med fly. Fly står i dag for ca. tre procent af den samlede CO2-udledning globalt, ligesom hoteldrift og aktiviteter på rejsemålene også efterlader CO2-aftryk. Rejsebranchen er derfor i fokus som nogle af dem, der kan og skal gøre en forskel igennem grøn omstilling. Det ansvar er man klar til at løfte hos Spies, som har arbejdet med klimaindsatser siden begyndelsen af 1990’erne. Og selvom charterrejseformen allerede i dag er et af de mest klimaskånsomme flyrejseprodukter, fordi flyene stort set fyldes og flyver nonstop uden mellemlandinger – og man har man egne hoteller, man kan stille ekstra høje krav til, så lægger administrerende direktør, Jan Vendelbo ikke skjul på, at der skal mere til. Han siger:

”Igennem tre årtier har vi i Spies arbejdet for at gøre vores rejseoplevelser så bæredygtige som muligt. I 1990 oprettede vi vores første miljøråd. Vores fly har siden 2002 nedbragt CO2-udslippet med 20 procent per passagerkilometer, og vores Sunwing Family Resort på Rhodos fik EU’s miljømærke som det første i Europa, ligesom vi siden 2019 har klimakompenseret alle vores rejser. Men det er ikke nok. Som den største rejsearrangør i Danmark har vi et stort ansvar for at tage endnu et skridt mod mere bæredygtige rejseoplevelser. Det vil kræve noget af alle, og vi er i Spies klar til at kræve meget af os selv. Der er intet alternativ.”

Spies’ plan for mere bæredygtige rejser indbefatter:

  • Reduktion af CO2-udslippet med 25 procent per passagerkilometer inden 2030 på alle selskabets charterfly. Dette skal opnås gennem flyflådefornyelse, indfasning af biobrændsel samt yderligere optimering af flyoperationen.
  • 100 procent vedvarende energi fra sol, vand og vind på alle Spies’ koncepthoteller inden 2030.
  • Miljøcertificering på højeste niveau gennem Travelife senest i 2025.
  • Afskaffelse af alt engangsplastik på egne koncepthoteller og fly inden 2023.
  • Udfasning af alt palmeolie i restauranter, barer og minimarked på egne koncepthoteller senest 2025.
  • Investering i ny teknologi for helt at undgå CO2-udslip i 2050.
  • Indsatser for at sikre en bedre fremtid for den nye generation gennem engagement i projekter og partnerskaber både hjemme og ude på rejsemålene.

Den samlede strategi og de opsatte mål frem til 2050 samt konkrete indsatser frem mod 2030 kan findes på https://www.spies.dk/om-spies/rejser-med-omtanke/strategi

For yderligere information, kontakt kommunikations- og pressechef Sofie Folden Lund på sofie.lund@spies.dkeller administrerende direktør for Spies, Jan Vendelbo på jan.vendelbo@spies.dk

PRESSEMEDDELELSE – Spies vil nedbringe klimaaftrykket for ferierejser markant

Kilde / Logo / Foto: Spies

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen