Når Skanska AB skal til at bygge 105 lejligheder i Landvetter centrum i Sverige, vil isoleringen ske med Supafil glasuldsgranulat fra Knauf Insulation.

– Tidsbesparelsen er en af flere store fordele. Det er dobbelt så hurtigt at isolere med glasuldsgranulat, siger Magid Manzouri, produktionsleder hos Skanska AB.

PRESSEMEDDELELSE: Skanska vælger glasuldsgranulat fra Knauf Insulation

Skanska har for nylig gennemført et pilotprojekt, hvor byggevirksomheden testede isolering med glasuldsgranulat fra Knauf Insulation.

Forsøget blev udført i forbindelse med produktionen af 144 nye lejligheder i Flatås Park i Högsbo uden for Göteborg. Skanska benyttede entreprenøren Sjömarkens Isolering, som blæser Knauf Insulation Supafil, og resultatet blev meget vellykket.

– Vores test viser, at isoleringen bliver lige så god som med traditionel isolering. Hele processen med at isolere et af husene tog cirka to uger. Med traditionel isolering havde det taget 4-5 uger. Når det går hurtigere, bliver byggeomkostningerne lavere. Alt i alt sænker vi omkostningerne til isolering med 20 procent, når vi bruger glasuldsgranulat, siger Magid Manzouri, produktionsleder hos Skanska.

Derfor vælger Skanska nu at fortsætte med at anvende glasuldsgranulat fra Knauf Insulation til det næste store byggeprojekt i området.

– Jeg har rapporteret pilotprojektet til Skanskas distrikt, og vi er meget tilfredse. I vores nye projekt, Landevi gårdar, har vi anbefalet bygherren at bruge glasuldsgranulat, og vi vil benytte Sjömarkens Isolering igen, siger Magid Manzouri.

For Skanska og byggebranchen i øvrigt bliver miljø- og klimaspørgsmålet stadig vigtigere. Også her har glasuldsgranulat fordele.

– Med glasuldsgranulat undgår man næsten spild fuldstændigt. Arbejdspladsen bliver behageligere, men først og fremmest sparer man ressourcer og materiale.

Roald Mathiasen, Key Account Manager hos Knauf Insulation hilser Skanskas beslutning velkommen.

Related links

PRESSEMEDDELELSE: Skanska vælger glasuldsgranulat fra Knauf Insulation

Kilde / Logo / Foto: Knauf Insulation

Skriv en kommentar

*

code