Sanne har det hun selv kalder en passion for pastel. Hun maler forskellige motiver med pastelfarver. Når hun maler er det nærmest i en meditativ tilstand, hun befinder sig i. Malerierne sælger og udstiller hun blandt andet i en kunstnerbutik i Ribe, der hedder Artizan.

Det er mange år siden, at Sanne blev introduceret for det der i dag er hendes passion. Allerede som 10-årig satte hun de første streger med pastel, da hun fik en lille pakke med pastelkridt. Siden den dag har hun  haft en passion for at male med pastelkridt, og gennem årene har hun forfinet hendes teknikker, så hun kan skabe smukke og detaljerede malerier.

“Jeg fik min første pakke med pastelkridt, da jeg var 10 år. Siden den dag, har jeg mere eller mindre udelukkende arbejdet med pastel”, fortæller Sanne.

Hvad er Pastel?
Pastel er en form for kridt, der på mange måder kan lige tavlekridt, som vi alle kender. Mange forveksler faktisk også de to med hinanden. Pastel er dog lidt anderledes, da den er meget følsom og derfor let at tvære ud. Det kræver derfor, at man er forsigtig og bruger bestemte teknikker, når man arbejder med pastelkridt. Mestrer man kridtet, kan man opnå en flot dybde i billedet og nogle utroligt farverige malerier.

Sammen står vi stærkere
Professionelt går Sanne under navnet Dj. Artwork, hvilket også er navnet hun opererer under i kunstbutikken Artizan. Hun er nemlig en del af et kunstnerfællesskab i Ribe, der har samme navn som butikken. Fællesskabet består af 18 forskellige kunsthåndværkere, og de er gået sammen, så de kan stå stærkere.

“Vi skiftes til at stå i butikken, så kunderne har mulighed for at møde kunstneren bag værket. Jeg nyder at være i butikken og snakke med folk, der kommer forbi”, siger hun.

Selv har Sanne været en del af kunstnerfællesskabet i fire år. Og netop fordi de i Artizan spiller hinanden gode, finder hun en enorm værdi i fællesskabet. Det er nemlig ikke kun stedet, hvor hun finder sparring, men også et af stederne, hvor hun lader sig inspirere.

“Det er et rigtig dejligt fællesskab, vi har i Artizan. Vi inspirerer hinanden og nogle gange mødes vi og udveksler idéer”, fortæller Sanne.

Inspiration fra naturen
Selvom Sanne finder en stor glæde ved at være en del af fællesskaber, så er hun også en selvstændig kunstner, der har sin egen stil og vision. Hun bruger sine malerier til at udtrykke sine følelser og tanker, og ikke mindst sætte fokus på emner, som hun finder vigtige. Inspirationen til hendes malerier, finder hun oftest i  naturen, hvilket hendes motiver tydeligt bærer præg af.

“Jeg får meget af min inspiration fra naturen, og jeg omgiver mig også meget med natur, da jeg bor på landet”, siger hun.

Det er ikke kun de flotte motiver, som Sanne håber på, at folk vil bemærke. Bag malerierne er der nogle klare budskaber, som hun håber på, at folk lægger mærke til. Hun har for nyligt lavet en serie kaldet “For Evigt”, hvor hun maler forskellige dyrepar, der alle har en ting til fælles. De bliver sammen for livet.

“For Evigt er en serie med 12 forskellige dyrepar, der bliver sammen for livet. Den er lavet som en hyldest til kærligheden”, siger hun.

Ro for sjælen
På trods af fællesskaber og vigtige budskaber, opnår Sanne også noget helt andet gennem kunsten. Det er ro. Når de sirlige og små streger rammer papiret, fortæller Sanne, at alt andet bliver lukket ude. Hun kobler fuldstændigt af.

“Det er nærmest en meditativ tilstand jeg befinder mig i, når jeg maler med pastel. Jeg kommer ind i min egen lille verden, hvor jeg ikke ænser andet end papiret”,  siger hun.

Den røde tråd
Sanne har en aktiv Instagram-profil, hvor hun deler sin kunst med sine følgere. På Instagram-profilen viser hun billeder af hendes malerier, der spænder fra motiver af grøntsager til eksotiske dyr og landskaber. Derudover deler hun også processen bag hendes malerier, så hendes følgere kan følge med i, hvordan hun skaber sine malerier. På instagram er hun ved hjælp af sin profil kommet i kontakt med andre kunstnere. Her deler de erfaringer, teknikker og sparrer med hinanden, og det er her den røde tråd begynder at vise sig. Sanne dyrker fællesskaber.

Instagram blev også startskuddet for Sannes eventyr indenfor online handel. Gennem Instagram blev Sanne af andre kunstnere anbefalet at oprette sig på Designerportalen, der er en online markedsplad for danske designere. På Designerportalen har hun en webshop, hvor man kan købe flere af hendes motiver.

“Jeg bruger designerportalen, som et lille vindue, hvor mine kunder kan få et indblik i og købe nogle af de ting, jeg laver”, fortæller Sanne.

Designerportalen har for Sanne været et springbræt, og en god mulighed for hende at ramme bredere. Med sine mere end 170 unikke webshops sørger Designerportalen netop for, at man kan ramme et bredere publikum. Derudover er der den fordel, at de mange forskellige designere skaber en synergieffekt, da deres mange produkter ofte komplimenterer hinanden og kan bruges sammen.

Skrevet af Victor Lybecker

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen