Det skal være en menneskeret at have et liv hvor man får den hjælp og forståelse man har brug for, når man har brug for den. Sådan er det desværre ikke altid når man er autist.

Grundet manglende viden og forståelse oplever mange autister at blive diskrimineret, og at blive behandlet som 2. rangs borgere i et samfund hvor vi ellers alle skal forestille at være lige og have de samme muligheder for et godt liv.

Vi har børn der ikke kommer i skole, fordi der ikke findes skoletilbud der kan imødese deres behov, vi har unge mennesker som fortæller at de ikke ønsker at leve mere fordi de føler at alle er efter dem, og der ikke er plads til dem i verden.

Når de børn og unge bliver voksne kæmper vi en daglig kamp for at klare en verden hvor samfundet, uden at tage stilling til den enkelte, stempler os som værende uegnede til at være forældre.

Vi oplever en ufleksibel sagsbehandling som i nogle tilfælde resultere i PTSD og unødig tvangsfjernelse af vores børn.

Vi oplever at folk grundet manglende viden oplever os som voldelige, tror vi er fulde eller på stoffer.

Autisme er livs indgribende, det ikke kan trænes væk, ikke kan medicineres væk og forsvinder ikke fordi man ” tager sig sammen ”

Autisme er en livslang kamp for at være i en verden hvor man er forskellige fra de fleste andre.

Hvis vi gør som vi plejer, så får vi samme resultat som vi plejer. Og plejer er bare ikke godt nok.

Vi har et ansvar overfor os selv, vores børn og alle dem der kommer efter os – vi bliver nød til at gøre noget så Danmark kan blive et godt land at leve i for alle, også autister…… 

Line Kudahl

Forfatter, foredragshold og autist

Menneskerettighederne skal også gælde for autister

Om Line Kudahl

Line Kudahl (F. 1979) er forfatter, foredragsholder, tegner og diagnosticeret med autisme, ADHD m.m. som 28-årig, og har siden set det som et livsmål, at skabe forståelse for hvordan det er at være autist og have ADHD.

Line Kudahls første bog ”Amanda er autist – en samtalebog om autisme” udkom i januar 2022, og kan købes online, hos landets boghandlere og direkte hos forfatteren.  

Kontakt:

Line Kudahl
Forfatter og foredragsholder
23 11 44 14
Lkudahl@me.com
www.autismeinfo.dk

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen