NIRAS bistår Avannaata Kommunia med at indtænke FN’s verdensmål i deres planstrategi 2020. En spændende udfordring i et land, hvor man kan mærke og iagttage klimaændringer overalt.

PRESSEMEDDELELSE: Verdensmål bidrager til at udvikle grønlandsk kommune

Engagerede medarbejdere i Avannaata Kommunia dykkede ned i FN’s verdensmål for at diskutere, hvor og hvordan verdensmålene er relevante i en grønlandsk kontekst.

”Det er spændende at bidrage til en ny og bæredygtig planstrategi for Avannaata Kommunia, som med sine godt 500.000 km2 er en af verdens største kommuner, men med en befolkning på godt 10.000 indbyggere,” siger Mette Lerche, der arbejder som konsulent i NIRAS.

Hun er en del af det NIRAS-team, som bistår den grønlandske kommune i at tolke FN’s verdensmål, så de bliver relevante for kommunens arbejde.

”Det giver god mening at arbejde med målene i Avannaata, da de 17 verdensmål rigtig fint indrammer kommunens arbejde og udfordringer inden for alt fra sundhed og uddannelse til infrastruktur, klima, fiskeri og turisme”, fortæller Mette Lerche og fortsætter:

”Udfordringen er at omsætte de globale målsætninger til den lokale kontekst.”

I første omgang har NIRAS afholdt en workshop for 25 engagerede forvaltningsmedarbejdere fra kommunen. Workshoppen bød på øvelser, hvor medarbejderne dykkede ned i FN’s hoved- og delmål for at diskutere, hvor og hvordan målene kan være relevante for deres planstrategi.

Læs mere på niras.dk her: https://www.niras.dk/nyheder/verdensmaal-bidrager-til-at-udvikle-groenlandsk-kommune/

PRESSEMEDDELELSE: Verdensmål bidrager til at udvikle grønlandsk kommune

Kilde / Logo / Foto: Niras A/S

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen