Det bliver en højprofileret og velbevandret erhvervsmand, der nu kommer i spidsen som Aalborg Kommunes nye erhvervsdirektør. Poul Knudsgaard er valgt, og han ser frem til både at skabe nye nationale og internationale samarbejder og at gøre det nemt både at starte og drive virksomhed i Aalborg.

PRESSEMEDDELELSE – Stærk erhvervsprofil bliver ny erhvervsdirektør i Aalborg Kommune

Ny erhvervsdirektør i Aalborg Kommune er Poul Knudsgaard

Nu har Aalborg Kommune fundet den direktør, der skal bringe erhvervsindsatsen op på et endnu højere niveau. Der har været stor interesse for stillingen og et kompetent ansøgerfelt. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Poul Knudsgaard som ny erhvervsdirektør. Poul har hidtil været direktør og Vice President i MAN Energy Solutions.

“Jeg er stolt over at kunne præsentere Poul Knudsgaard som kommunens nye erhvervsdirektør. Han er både udviklingsorienteret og passioneret. Samtidig har han politisk tæft, ordentlighed og mod til at handle. Med sin store erfaring kan han sikre den bedst mulige erhvervsudvikling i Aalborg og Nordjylland. Vores mål er klare, vi skal skabe flere jobs, mere vækst, og flere virksomheder skal etableres eller flytte hertil. Vi er en attraktiv erhvervsby og med Poul i spidsen, kan vi få sat Aalborg og Nordjylland på verdenskortet og løftet indsatsen omkring Green Hub Denmark”, fortæller Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Poul Knudsgaard har en stærk erhvervsbaggrund som blandt andet mangeårig direktør for det nuværende MAN Energy Solutions (tidligere MAN Diesel & Turbo) i Frederikshavn. Gennem sin karriere har Poul opbygget solid erfaring med ledelse, den maritime sektor, globalt salg, bæredygtige løsninger mv. Sideløbende har han været involveret i såvel klynge- som uddannelsesinstitutioner. Poul bor i Aalborg men er oprindeligt fra Aabenraa. Han er uddannet teknikumingeniør suppleret med blandt andet en Master i Management of Technology, ledelses- og bestyrelsespostforløb.

“Det bliver en særdeles spændende og vigtig opgave at være med til at skabe det bedste fundament for vækst og udvikling i Aalborg Kommune. Erhvervslivet er vores motor, og jeg glæder mig derfor til at være katalysator for, at Aalborg Kommune kan realisere endnu mere af sit potentiale og plante solide fodaftryk på verdenskortet”, fortæller Poul Knudsgaard og fortsætter:

“Efter mange år som direktør har jeg lyst til at give noget tilbage til samfundet, at gøre en større forskel gennem andre for på den måde at bruge mine erfaringer til at skabe en anden type resultater. Jeg har en god forståelse for, hvordan man agerer som virksomhed og derfor også, hvordan det offentlige kan hjælpe erhvervslivet bedst muligt. Som leder ved jeg, at det er relationer og det at lytte, som gør den største forskel. Derfor glæder jeg mig i høj grad til at være med til at cementere et erhvervsliv i verdensklasse i tæt samarbejde med partnere og aktører. Det er heller ikke en hemmelighed, at det bæredygtige og det grønne lægger mig meget på hjerte”.

Erhvervslivet hilsner den nye direktør velkommen

Også fra erhvervslivet hilser man den nye direktør velkommen ombord. Rasmus Haugaard, der er medlem af Aalborg Erhvervsråd og formand for Erhverv Norddanmark, var med i ansættelsesudvalget og fremhæver flere kvaliteter ved Poul Knudsgaard.

“Vi glæder os til at arbejde tæt sammen med Poul Knudsgaard om at sætte endnu mere turbo på vækst og udvikling i Aalborg. Med sine stærke ledelsesmæssige og strategiske kompetencer er Poul det oplagte valg som erhvervsdirektør, der kan balancere visioner og udvikling med eksekvering og resultater. Således imødeser vi de tiltag, der kan være med til at realisere de ambitiøse mål, som vi har sat os, og som vi kan forvente af en direktør med så stærk en erhvervsbaggrund”

Poul Knudsgaard får sin daglige gang i BusinessAalborg, som er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling med base i Borgmesterens Forvaltning. Her bliver han leder for 50 medarbejdere, som arbejder med erhvervsservice, projekter og netværk til erhvervsudvikling, analyse, strategi, partnerskaber, funding og kommunikation. Poul Knudsgaard tiltræder som erhvervsdirektør mandag d. 4. januar 2021.

Kontaktinformation

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, kontaktes via Kirja Holland, tlf. 2520 1608 Poul Knudsgaard, kommende erhvervsdirektør, tlf. 2086 8621 Rasmus Haugaard, medlem af Aalborg Erhvervsråd & formand for Erhverv Norddanmark, tlf. 3078 5132

PRESSEMEDDELELSE: Frihedsfest 2020 bliver hele Nordjyllands fejring af friheden

Kilde / Logo / Foto: Aalborg Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen