Statsminister Mette Frederiksen rejser den 8.-12. oktober på officielt besøg til Indien. Statsministeren er den første udenlandske regeringsleder, som Indiens premierminister Narendra Modi tager imod, siden COVID-19-krisen brød ud.

Det officielle besøg bekræfter de styrkede politiske, økonomiske og kommercielle relationer mellem Danmark og Indien. Samtidig er besøget med til at accelerere det grønne strategiske partnerskab, som Danmark og Indien indgik i september 2020. Det grønne partnerskab åbner døren for grønne danske løsninger i Indiens grønne omstilling. Besøget vil også være en lejlighed til at drøfte samarbejdets betydning for klimaområdet i opløbet til COP26.

I Indien vil statsministeren udover sit møde med premierminister Narendra Modi blandt andet mødes med Indiens præsident Ram Nath Kovind, og udenrigsminister Jaishankar.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Danmark var det første land i verden, som Indien valgte at indgå et omfattende grønt strategisk partnerskab med. Det har potentialet til at bidrage til at accelerere Indiens grønne omstilling. Nu tager vi næste skridt ved mit første besøg i Indien, hvor jeg ser frem til at mødes med premierminister Narendra Modi. Besøget er en understregning af det stærke bilaterale forhold, som Indien og Danmark har etableret. Danmark har en lang tradition for at engagere sig i verdens udfordringer. Det gælder især i den grønne energiomstilling, hvor Indien som en stærk og ambitiøs spiller er afgørende for at løse de klimaudfordringer, hele verden står over for”.

”Samtidig har vores Grønne Strategiske Partnerskab et stort potentiale for danske virksomheder og dansk eksport. I Danmark har vi løsningerne, mens Indien som et af de folkerigeste lande i verden har størrelsen til at kunne sætte skub i den grønne omstilling i global skala. Jeg ser samtidig frem til at drøfte vores fælles bestræbelser på at fremme et ambitiøst resultat til COP26”.

Det seneste officielle besøg ved en statsminister i Indien var i 2008.

For yderligere oplysninger: Kontakt Statsministeriets pressefunktion på + 45 29 10 88 25.

PRESSEMEDDELELSE: Pressemøde i Statsministeriet om COVID-19

Kilde / Logo: Statsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen