En helt særlig indsats i Børkop bliver i dag belønnet med titlen som Årets Skolepatrulje 2022. Skolepatruljen bliver nemlig overrasket med partybus, DJ-musik, is til alle elever og fest i det store frikvarter.

PRESSEMEDDELELSE – Skolepatrulje i Børkop løber med prestigefyldt titel

Skolepatruljer landet over gør et fantastisk stykke arbejde hver eneste dag, hvilket de flere end tusind nomineringer fra andre elever, lærere, forældre og medtrafikanter til kåringen af Årets Skolepatrulje 2022 vidner om. Men selv i et stærkt felt af nomineringer stak indsatsen fra skolepatruljen på Fælleshåbsskolen i Børkop ud.

Skolepatruljen består af 35 elever fra 6. og 7. årgang, som yder lidt ekstra hver dag. Ud over at stå skolepatrulje hver morgen trækker de nemlig i refleksvesten igen om eftermiddagen og tropper op for at hjælpe seks nye indskolingsklasser over vejen. Blandt andet derfor vinder skolepatruljen titlen som Årets Skolepatrulje 2022. Det er en pris, der bliver uddelt af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

-Imellem flere end tusind nomineringer kan det være svært at vælge hvilken skolepatrulje, der skal vinde titlen som Årets Skolepatrulje 2022. Det stod dog ret hurtigt klart, at indsatsen fra skolepatruljen i Børkop var noget særligt, og at de havde fortjent netop den titel. Derfor giver vi dem i samarbejde med LB Forsikring en fejring, som vi tror, at de vil huske i lang tid, siger Liv Kofoed Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Særlig indsats belønnes

Eleverne i skolepatruljen i Børkop har ud over en ekstra indsats om eftermiddagen taget et stort ansvar på sig. Selv efter en brand på skolen, en større ombygning på skolens areal, omlægning af veje og ændringer i de trafikale forhold har skolepatruljen været omstillingsparat og klar til at give den en ekstra skalle, så de yngste elever kunne føle sig trygge.

Og under corona-nedlukningen tog skolepatruljen initiativ til, at de skulle stå skolepatrulje hver morgen, hvorefter de tog hjem på teenageværelset og modtag undervisning online.

-Skolepatruljen på Fællesskabsskolen i Børkop tager ikke bare deres opgave meget seriøst, de har også vist et ekstra overskud, når der har været brug for det, så de mindste føler sig trygge på skolevejen. Derfor vinder de Årets Skolepatrulje 2022. Vi har haft et stærkt felt af nominerede skolepatruljer fra hele landet, så det var svært at pege en ud. Men Fællesskabsskolens skolepatrulje skilte sig ud med en ekstraordinær indsats, så kæmpe tillykke til dem og hele skolen, siger Mikkel Klausen, chef for kommunikation og Bæredygtighed i LB Forsikring og medlem af dommerkomiteen.

Uddrag af dommerpanelets begrundelse
I corona-perioden hvor skolen var lukket for de ældste elever, tog skolepatruljen alligevel, på eget initiativ, op på skolen om morgenen for at stå vagt, for så at tage hjem igen og tænde den for virtuelle computerundervisning. Det vidner om et ekstraordinært stort ansvar, som vi i juryen gerne vil anerkende.  

Skolepatruljen på Fælleshåbsskolen bliver kåret som Årets Skolepatruljen, da de har taget en ekstra tørn i en svær periode og derved har en stor del af æren for, at børn og voksne har kunne komme trygt og sikkert frem til skolen. Vi elsker, at skolepatruljen har taget initiativ, har samarbejdet og haft en kæmpe ja-hat på i en ellers sur periode. Tak for jer og stort tillykke!

Dommerpanelet består af repræsentanter fra Politiet, Danske Skoleelever, Skole & Forældre, færdselskontaktlærerne, LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik.

Fakta:

– Det er elever fra 6.-9. klasse, som står skolepatrulje.

– Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer.

– Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.

– Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Kontakt:

Jeppe Gudmandsen, Rådet for Sikker Trafik: 28115863

Liv Kofoed-Jensen, Rådet for Sikker Trafik: 25727110

Mikkel Klausen, CSR-chef, LB Forsikring: 24282110.

PRESSEMEDDELELSE – Skolepatrulje i Børkop løber med prestigefyldt titel

Kilde / Logo / Foto: LB Forsikring

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen