Copenhagen Helicopter med base i Roskilde Lufthavn har sammen med deres partner Copenhagen AirTaxi underskrevet en hensigtserklæring med den schweiziske flyproducent DuFour Aerospace om en betinget ordre om at erhverve Aero2 UAV til fragt og Aerial Work og Aero3 til passagertransport, med formål at styrke deres initiativer til at indføre miljøvenlig og effektiv transport i Danmark og nabolandene; Tyskland, Sverige og Norge.

PRESSEMEDDELELSE - I år 2030 er målet at forbinde landdistrikterne i Danmark mere effektivt, overkommeligt og miljøvenligt

”Vi offentliggjorde for nylig vores partnerskab med flyproducenten VÆRIDION om at udvikle og etablere regulære indenrigsruter i Danmark ved at bruge et standard men fuldt elektrisk fly, der udnytter landets eksisterende flyvepladser og lufthavne. Med Dufours 8-sæders Aero3 elektriske hybridfly sigter vi mod at bygge videre på dette initiativ og udvide mulighederne for at inkludere de resterende landdistrikter i Danmark, herunder mange af dets mindre øer, hvor anlæggelsen af en flyveplads enten er fjern eller slet ikke gennemførlig. Vores mål er at skabe overkommelige priser og hurtige forbindelser, der gøres tilgængelig for alle,” siger Henrik Bendix, medstifter af Copenhagen Helicopter.

Det er ambitionen i første omgang som en forsøgsperiode, at etablere en rute mellem Odense og eventuelle andre dele af det sydfynske øhav med Aero2 inden 2026 til fragtformål. Dette vil tjene som en læringsproces for drift og vedligeholdelse af et helt nyt type luftfartøj -en Tiltwing. Når den tilsvarende men større 8-sæders Aero3 er klar i 2030, planlægger Copenhagen Helicopter at udvide tjenesten til at transportere passagerer i denne region og videre. Vores mål er at forbedre forbindelser markant – gøre forbindelser endnu mere effektive, hurtigere og omkostningseffektiv, uanset om det er by-til-by eller fra landdistrikter eller øer til byer. Foreløbige overslag bekræfter priser helt ned til DKK 425,pr. person for en enkelt tur fra eks. Odense By til Ærø.

Dufour samarbejdet passer godt sammen med Copenhagen Helicopters deltagelse i Danmarks Erhvervsfyrtårn for robotter, droner og autonome skibsoperationer, “NextGen Robotics”, under regi af Erhvervshus Fyn og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Som en del af den bredere indsats i NextGen Robotics har et konsortium bestående af Copenhagen Helicopter, Hans Christian Andersen Airport, Copenhagen AirTaxi, Skypuzzler og Syddansk Universitet for nylig igangsat udviklingen af et koncept for AAM i Danmark, herunder testflyvninger inden for en 3-års tidsramme. “Allerede i tæt samarbejde med Copenhagen Helicopter falder dette nye partnerskab godt i tråd med vores ambitioner om at facilitere test og udvikling af en ny æra inden for luftfart i Danmark” siger Hans Okholm Vejrup, administrerende direktør i Hans Christian Andersen Airport.

”Dufour Aerospace er meget glad for at være en del af dette store initiativ i Danmark” siger Thomas Pfammatter, CEO og medstifter af Dufour Aerospace. “Effektivitet, sikkerhed og operationel alsidighed er nøglen til at levere et nyttigt produkt til vores kunder. I et område med store geografiske hindringer har disse fly potentiale til at ændre transportopsætningen i et land. Dette gælder for Aero2 i ubemandede kritiske fragtopgaver og for Aero3 i bemandet luftfart. Disse fly vil gøre forbindelse og logistik dramatisk enklere, mere miljømæssigt bæredygtigt og billigere end i dag og Danmark er et ideelt sted til dette,” siger Thomas Pfammatter, CEO og medstifter af Dufour Aerospace.

PRESSEMEDDELELSE - I år 2030 er målet at forbinde landdistrikterne i Danmark mere effektivt, overkommeligt og miljøvenligt

En alsidig flytype med mange muligheder

“Aero2 er en drone der løfter op til 40 kg gods eller værdifuld udstyr, kameraer osv., mens Aero3 flyet er et 7-sæders passagerfly + en pilot” forklarer Martin Winther Andersen, medstifter og administrerende direktør, Copenhagen Helicopter og han fortsætter med at forklare: ”Inden for AAM (Advanced Air Mobility) har vi fokus på fly, der kan udvikle den offentlige transport i en tredje dimension, som i fremtiden er elektriske, har kort opladningstid og som er operativt stærke i alle slags vejrforhold. Vi har fulgt +700 globale projekter som vi har kategoriseret på over 10 forskellige parametre, som vi som operatør på baggrund af vores mangeårige driftserfaring finder vigtige, hvor oplagte emner som dual-control cockpit, tilgængelighed for kørestolsbrugere mv. samt selvfølgelig et enkelt, sikkert og allerede testet redundant design, som vi ved kan lade sig gøre. Dufours Aero3 opfylder alle disse krav som en af få med det gennemprøvede Tiltwing-design.

”Derudover fortæller historien os, at Tiltwing-designs om nødvendigt kan skaleres helt op til ca. 50 passager fly, og at de kan operere i alle mulige vejrforhold og miljøer. I et projekt som vores hvor vores mål er at introducere en ekstra dimension af rejser inkl. dens infrastruktur for så mange borgere som muligt, hvor flere nye udfordringer kommer i betragtning, giver det meget mere ro i sindet og sænker risikoen for fejl væsentligt ved at ”værktøjet design” til at få det til at ske, allerede har bevist sit værd, og at grundlæggerne bag denne nye kategori af fly har flere årtiers relevant operationel erfaring i samme type miljø og type operation, som dette fly skal bruges til. Erfaringer såsom pilot, CFO, operations etc.”, slutter han og understreger at Aero3 er en sand “schweizerkniv”! “Ud over sin elektriske flyvning har den også mulighed for at flyve som en hybrid. En lille forbrændingsmotor, der kører på bæredygtigt luftfartsbrændstof (SAF) kan levere elektrisk strøm ombord og give en rækkevidde på op til 1.000 km, hvilket giver os nye muligheder for også at se på vores nabolande samt servicere dele af landet, hvor infrastruktur til opladning kan være en udfordring at levere.” 

PRESSEMEDDELELSE - I år 2030 er målet at forbinde landdistrikterne i Danmark mere effektivt, overkommeligt og miljøvenligt

Jobskaber

De innovative stiftere fra Copenhagen Helicopter har sikret at LOI’en har en gensidig aftale om at søge mulighederne for at bygge en fabrik på dansk jord til samling af Aero3flyene, hvilket skaber et behov for over 2.000 fabriksjob. Det er ekstra +2.000 ekstra arbejdspladser udover hvad udbygning af AAM i Danmark skaber i form af mange direkte og indirekte arbejdspladser såsom nye piloter, mekanikere, drift, administration mv.

Med sine +60 år inden for luftfart er Copenhagen Helicopter’s operatør Copenhagen AirTaxi et af de ældste luftfartsselskaber i Danmark. Udover deres egne ruter til de danske øer Læsø og Anholt, opererer de alle slags fly fra små propelfly til Boeing 737 og helikoptere, men de driver også en af Danmarks mest succesrige flyveskoler og vil spille en stor rolle i etablering og åbning af flere ruter med elektriske flyvninger og uddannelse af fremtidige besætningsmedlemmer. 

PRESSEMEDDELELSE - I år 2030 er målet at forbinde landdistrikterne i Danmark mere effektivt, overkommeligt og miljøvenligt

Om Aero3:

Passagerkapacitet: 7 + pilot

Rækkevidde: 1.000 km. i hybrid tilstand

Batteriopladning: Kan selvoplade undervejs samt fra landbaseret el

Startdistance krav: Ingen

Klar til kommerciel drift: Omkring 2030.

Kontaktpersoner for yderligere information 

DuFour Aerospace

Dufour Aerospace udvikler effektive og bæredygtige fly for at kunne opfylde nutidens Advanced Air Mobility og mellemstore dronemarkedskrav. Aero2 er et ubemandet luftfartøj designet til godstransport, luft kortlægning/fjernmåling og offentlig sikkerhed. Aero3 er et bemandet 8-sæders fly til at opfylde kravene på markederne for Advanced Air Mobility, især patienttransport og regional passager mobilitet. Virksomheden er blevet stiftet i 2017 og har hovedkvarter i Visp, Schweiz. 

Hjemmeside: www.dufour.aero Kontakt: Thomas Pfammatter, CEO og medstifter. E-mail: media@dufour.aero 

Copenhagen Helicopter: 

Copenhagen Helicopter har over 15 års erfaring med helikopteroperationer og infrastrukturdesign, herunder heliporte og helikopterpladser. Virksomheden repræsenterer ekspertise indenfor banebrydende elektrificering af luftfart. 

Hjemmeside: https://www.cphhelicopter.dk Hjemmeside: https://evtol.dk/index.php/en/ Kontakt: Martin Winther Andersen, administrerende direktør og medstifter E-mail: man@cphhelicopter.dk 

Copenhagen AirTaxi (CAT): 

CAT er et af Danmarks ældste luftfartsselskaber, der driver alt fra mindre propelfly til Boeing 737 og helikoptere samt udbyder pilotuddannelser. Virksomheden har over 60 års national og international erfaring. 

Hjemmeside: https://aircat.dk Kontakt: Jimmy Arly Larsen, Accountable Manager E-mail: jal@aircat.dk 

PRESSEMEDDELELSE - I år 2030 er målet at forbinde landdistrikterne i Danmark mere effektivt, overkommeligt og miljøvenligt

KILDE / LOGO / FOTO: Copenhagen Helicopter ApS

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen